Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Briggs kvar på sjukhus

1 av 1

Martin Meissner

Sport | 19/10/2010 07:21

Shannon Briggs ådrog sig flera ansiktsfrakturer i mötet med Vitali Klitsjko. Oklart när han kan vara tillbaka.

Under lördagens titelmatch i Hamburg var WBO-mästaren Vitali Klitsjko fullkomligt överlägsen och gjorde i princip allt förutom att slå ner Shannon Briggs.

Under de tolv ronderna träffades amerikanen av över 300 slag varav 171 bedömdes som rena träffar men vägrade ge upp, det var dock en dyrköpt upplevelse.

Efter matchen ska Briggs ha segnat ner på toaletten och fick föras med ambulans till sjukhus.

Där opererades han under söndagen för skelettskador under båda ögonen. Boxarens vänstra bicepmuskel ska även ha slitits av när han blockerade ett slag vilket kräver operation.

- Förhoppningsvis visade jag ett lejons hjärta och tuffheten hos en mästare, säger Briggs i ett uttalande från sjukhuset.

Klitsjkos tränare har efter matchen kritiserat Briggs team för att de inte kastade in handduken, något som får medhåll av Briggs svenske sparringpartner Badou Jack.

– Om man ska vara efterklok så kanske man tycker att dom borde ha slängt in handduken i tionde ronden. Jag hörde också att dom snackade om att stoppa den men Shannon ville absolut inte det, förklarar Jack för Sportbladet.