Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Edgar och Maynard möts igen

1 av 2

graymaynard.com

2 av 2

Esther Lin

Sport | 19/10/2010 18:09

UFC-mästaren Frankie Edgar försvarar sin titel mot den enda person som slagit honom.

I april blev Frankie Edgar (13-1) mästare i UFC efter att ha besegrat BJ Penn och tagit dennes bälte.

Domslutet var dock omtvistat vilket ledde till ett andra möte mellan de båda i augusti, den gången vann Edgar ännu mer klart och ska nu försvara sitt bälte för andra gången.

I ett pressmeddelande tillkännager UFC att Edgars nästa motståndare precis som väntat blir den obesegrade Gray Maynard (10-0).

- Jag är väldigt exalterad över att gå match på nyårsdagen mot en fighter som har en vinst mot mig. Jag har lärt mig mycket sen vår senaste match och jag planerar att försvara mitt bälte, säger Edgar i pressmeddelandet.

Mötet sker på UFC 125 den första januari i Las Vegas.

Intressant är också att Maynard är den enda mannen som slagit Edgar i en proffsmatch, något som ger extra krydda åt mötet. Sen de möttes i i april 2008 har de båda vunnit fem matcher vardera mot tufft motstånd och nu korsar deras vägar igen.

I sin senaste match vann Maynard över Kenny Florian vilket till sist gav honom den titelmatch många menat han skulle ha fått redan tidigare.