- Foto: superiorchallenge.com / jennifer.nu

Superior Art

Jennifer Tengström bjuder på en konstkrock vid Superior Challenge den 29 oktober.


Superior Challenge kommer tillsammans med konstnären Jennifer Tengström låta konsten och MMA krocka under Superior Challenge 6 - "Lion´s den" på Hovet i Stockholm på fredag.

En premiärvisning av hennes MMA-inspirerade verk kommer ske på Superior Challenges gala och Tengström hoppas kunna förmedla sporten på ett nytt kreativt sätt med målet att fascinera och inspirera.

- Jag har besökt klubben Forca Fighting i Solna med penna och papper i högsta hugg för att insupa atmosfären samt fånga lite rörelse i en något annorlunda krokisession. Människokroppen är något av det tacksammaste motivet för en konstnär, att fånga blickar och former som ej finns att återfinna någon annanstans. I mitt jobb möter jag ständigt olika fysiker så jag håller alltid en granskande syn på kroppar runtom mig, säger Jennifer Tengström till Nyheter24.

Tengström berättar att hon skapat uteslutande om nätterna och haft sällskap sporten genom att titta på bland annat UFC.

- Det är nog just de gamla fighterna, då motståndarna kom från olika bakgrunder och med vilt skilda fysiker som jag gillat bäst. De visar på att man skall aldrig döma ut någon i förväg utifrån utseende, menar Jennifer Tengström.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!