Inför Superior Challenge 6 "Lions Den"

Det mest meriterade startfältet på svensk mark någonsin ska i morgon göra upp i Hovet. Kampsport24 har tittat närmare på Superior Challenge 6.


Fryshuset har byts ut mot Hovet och Superior Challenge har även köpt in en bur med samma mått som den som används av UFC.

En stor del av den svenska MMA-eliten deltar på galan och dessutom har arrangören lockat till sig flera internationella stjärnor. Det är alltså upplagt för stor underhållning imorgon kväll och kan man inte vara på plats så eftersänds galan på TV4 Sport med start 22:45.

Kampsport24 kollar här närmare på galans mest intressanta matcher.

Joachim "Hellboy" Hansen (20-10-1) vs Usama Aziz (6-2-1-1)

Aziz är inne på sin tredje karriär som elitidrottare. Först olympisk brottare och sen landslagsboxare, nu MMA-proffs. Hans verktyg är tryggt stabila på alla punkter och efter träningsläger hos Alliance MMA i San Diego lär han vara i bättre form än på länge.

Frågan är om det räcker mot världsnamnet Hansen. Norrmannen har övertaget både i slagstyrka och submissions men har under karriären blandat fantastiska matcher med att förlora mot okända namn. Han har just vänt en svit på tre raka förluster och lär knappast vilja förlora igen vilket gör att det känns minst sagt tufft för Aziz.

Segerreceptet för svensken som jag ser det är att använda sin brottning till att kontrollera Hansen på marken, problemet är bara att norrmannen även är farlig på rygg. All respekt för Aziz som ständigt utmanar sig själv trots att han blivit 37 år gammal, men mot Hansen måste han göra sitt livs match för att ha ens en liten chans.

Titelmatch weltervikt: David Bielkheden (16-7) vs Daniel Acacio (28-7)

Bielkheden förlorade precis oväntat snabbt via submisson i Holland och ska nu försöka slå veteranen Acacio som gått många matcher som mellanviktare. Brassen har meriter från PRIDE men har på senare år turnerat runt på mindre organisationer världen över. Bland annat har han slagit Tor Troéng och Bobby Rehman på domslut vilket gör att det lutar åt en jämn tillställning mot Bielkheden.

Båda vill ha topposition på marken och det känns som att den som lyckas med det också tar hem matchen.

Titelmatch lättvikt: Reza Madadi (10-2) vs Carlo Prater (25-9)

Tredje motståndaren för mästaren "Mad Dog" Madadi inför galan och det här är kanske den allra farligaste. Prater har aldrig riktigt slagit igenom men har segrar mot UFC-fighters som Carlos ConditMelvin Guillard och Spencer Fisher.

Madadi lär lita till sin brottning och vinnarskalle men får se upp för Praters submissions på marken. Seger för Madadi gör honom högintressant för internationella organisationer men om någon tror att han ska vinna lika lätt som över Junie Browning får de nog tänka om.

Tor "The Hammer" Troéng (12-3-1) vs Thales Leites (17-4)

Leites mötte Anderson Silva om titeln i UFC våren 2009. Den chansen slarvade han bort genom en alltför defensiv strategi och fick senare lämna UFC där han gick åtta matcher. Efter det har det blivit tre segrar på fyra matcher för grapplern som dock senast fick ge sig för en submisson från Matt Horwich. Det var första gången i karriären han blev avslutad och kanske ger det Troéng en möjlighet.

Svensken levererar alltid bra matcher och är en mästare på att metodiskt hitta luckor hos sin motståndare. Brassen är självklart storfavorit men Tor har alla möjligheter att skrälla mot Leites som tog matchen med kort varsel.

För att läsa om galans övriga tio matcher besök MMABloggen.

/
/
/
MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.