1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24
3 av 3
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24

Tuff kväll för svenskarna

MMA-galan Superior Challenge 6 blev en prövning för de svenska stjärnorna.


Mästarna i Superior Challenge

Fjädervikt: Jameel Massouh

Vann bältet mot Usama Aziz på Superior Challenge 5. Har inte försvarat bältet.

Lättvikt: Reza Madadi

Vann bältet mot Junie Browning på Superior Challenge 5. Skulle ha försvarat titeln i går men Carlo Prater missade vikten.

Weltervikt: Daniel Acacio

Vann bältet mot David Bielkheden sent i går kväll.

I Hovet arrangerades i går Superior Challenge 6 – ”Lions Den”. På galan hade större delen av den svenska MMA-eliten samlats och i flera fall ställdes de mot motstånd av absolut världsklass.

För några slutade det i succé och i ett par fall blev motståndet övermäktigt.

I huvudmatchen fick publiken se norrmannen Joachim Hansen ställas mot hemmahoppet Usama Aziz. Världsstjärnan Hansen har under många år varit en av de största stjärnorna i Japan och hälsades med ett öronbedövande jubel när han gick in i ringen.

OS-brottaren Aziz gick sin femte match för organisationen och fick även han ta emot ett stort jubel när han gick in med bästa kompisen Musse Hasselvall vid sin sida.

Till en början kunde också Aziz använda sin ypperliga brottning till att låsa upp Hansen mot buren. Båda lyckas sen med nedtagningar och positioner byts över ronden.

I rond två lyckas sen Aziz etablera position på marken efter en nedtagning, där visar dock norrmannen sin klass och hotar direkt med ett triangellås, svensken lyckas ta sig ur situationen för att i nästa ögonblick finna sig fångad i ett armlås. Efter att ha hållit ut i ett par sekunder tvingas Aziz till sist ge upp och Hansen har vunnit.

Norrmannen berättar sen efter matchen att han bröt handen i en tidig slagväxling vilket stoppade honom från att boxas i någon större utsträckning. Aziz är självklart besviken och säger att det kan ha varit hans sista match.

Bielkheden förlorade knappt

Ett welterviktsbälte skulle delas ut och hemmapubliken hoppades där på UFC-meriterade David Bielkheden som ställdes mot veteranen Daniel Acacio från Brasilien.

I den första ronden visade Acacio varför han kallas ”The Viking Hunter” då han flera gången tar ner svensken. Brassen träffar också med hårda slag stående samt på marken och svensken hänger inte alls med. Bielkheden får även ett minuspoäng på grund av en otillåten uppåtspark från liggande.

Den andra ronden blir jämn och Bielkheden kommer in mer och mer i matchen då brassen tröttnar. Svensken avslutar med en vild forcering i den sista ronden och verkar segerviss efter slutsignalen.

Till hans och publikens förvåning dömer dock två av tre domare Acacio som segrare och brassen får ta på sig bältet medan svensken snabbt lämnade buren.

I sin blogg skriver Bielkheden i dag att han överklagat domslutet.

Madadi bjöd på show – före matchen

Publikfavoriten Reza ”Maddog” Madadi hade med sig en dansgrupp in i buren och såg otroligt tänd ut inför mötet med den meriterade Carlo Prater.

I matchen var det dock istället en taktisk och kylig Madadi som tog poäng genom många nedtagningar och enstaka attacker stående. Men han var aldrig riktigt nära att avsluta matchen utan nöjde sig med att behålla positioner på marken och röra sig smart stående.

Domarsegern var solklar och blev en fin skalp för Madadi som tackade sina fans efter matchen och visade stor respekt för förlorade Prater. Men segern levde inte riktigt upp till förväntningarna han byggde upp med den spektakulära entrén.

Leites glänste

Umeåbon Tor Troéng mötte UFC-veteranen Thales Leites och tyvärr blev det allt annat än en bra kväll för svensken. Brassen Leites var flera nivåer bättre på marken och svenske överlevde med nöd och näppe den första ronden utan att tvingas klappa ut.

I rond två sökte Troéng förvånande nog en nedtagning och fick betala dyrt. Leites vände enkelt situationen och kunde efter metodiskt jobba sig fram till ett stryp från ryggen och svensken fick ge upp.

Efter matchen hade en glad Leites ett tydligt omdöme om Sverige.

- Det är kul att man kan dricka vattnet direkt ur kranen, sa han till publikens förtjusning.

Hela resultatet från galan finns här.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/