1 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
2 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
3 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
4 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
5 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
6 av 7
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
7 av 7
- Foto: Gero Breoler/Scanpix

Laurén föll mot Braekhus

Norskan Cecilia Braekhus knockade Mikaela Laurén i sjunde ronden.


Kort om Boxning

"Mikaela är en tuffing och hennes utmaning mot Braekhus var väl så bra (om inte bättre) än den Paolo Roberto åstadkom mot Javier Castillejo om WBC-titeln 1999. Skillnaden var ungefär lika stor, och Lauren stretade emot precis lika tufft. Hon kan vara stolt.  Det skall göra ont att möta världens bäste boxare. Back to the drawing board Mikaela. Gräv inte ner dig för detta. Slicka såren och kom tillbaka! Vi tror på dig!"

- Teddy Stenmark från Kort om boxning.

Mikaela Laurén hade förberett sig väl och gick in i matchen mot regerande mästarinnan Cecilia Braekhus med mål om att stjäla hennes bälten i WBA, WBC och WBO.

Laurén orkade hålla uppe tempot i de första fyra ronderna men därefter tog Braekhus över helt och visade varför hon är obesegrad och titelhållare i flera organisationer.

I den sjunde ronden levererade Braekhus två rejäla högerslag och Laurén föll till mattan och domaren valde att avbryta matchen.

– Jag har sparrat mot nio olika världsmästarinnor men jag har aldrig mött någon av den här kalibern. Det är ingen som kan mäta sig med henne, alla andra kan slänga sig i väggen, sa Laurén efter matchen till Sportbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.