1 av 2
- Foto: Heiko Junge/Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Ingen drömmatch för Maria Lindberg

Nästa motståndare för norskan Cecilia Braekhus kunde ha blivit ännu en svenska. Men Maria Lindbergs skadehistoria har fått henne att tänka om.


Sydsvenskan

"Det är ingen nyhet för tyska stallet Sauerland att Maria Lindberg har haft den skadan och fått licensen indragen i Sverige och USA. Tvärtom team Lindberg har varit noga med alla detaljer, just på grund av detta."

"Flera timmar senare och otaliga samtal från journalister hade fortfarande ingen från organisationen eller de ansvariga hört av sig till Maria Lindberg. Allt hon visste var uppgifter från media."

- Heidi Silvander i Sydsvenskan

Bara dagar efter att världsmästarinnan Cecilia Braekhus slog ut Mikaela Laurén i Rostock skulle hon ha skrivit på kontraktet för att möta ännu en svenska.

Den 20 november i Herning skulle Braekhus ha mött den obesegrade Maria Lindberg, men nu har norskan dragit sig ur matchen.

– Nej, gud, jag ska inte boxas den matchen. Det blir ingen match mot Lindberg, säger Braekhus till VG.

Anledningen är att Braekhus fått reda på att Lindberg fick en blödning i hjärnan efter en amatörmatch i för elva år sedan. Den skadan har gjort att hon får inte får licens att boxas i Sverige eller USA.

Lindberg har i stället boxats i Tyskland där hon fått licens och hon hade fått tillstånd till en match i Danmark.

– Jättetrist att det kommer upp igen. Jag hade tävlat i mindre än ett år när jag fick skadan, sedan dess har jag boxat i elva år. Jag har gått sex stycken proffsmatcher varav tre titelmatcher efter detta och inget har hänt, säger Lindberg till Sportbladet.

"Jag är en tuff motståndare"

I stället tror Lindberg att norskan har andra motiv till att dra sig ur mötet.

– Det är klart man funderar på om det är så att hon faktiskt inte vill gå matchen och hittar en anledning att dra sig ur. Jag är en tuff motståndare och det är lätt att till min gamla skada. Det är något alla förstår, säger hon.

Under karriären har 33-åringen Lindberg gått sex proffsmatcher, fyra har slutat med seger och två har dömts lika. Sen 2009 har hon WIBF-bältet i lätt mellanvikt och av boxrec rankas hon som världsetta i viktklassen.

Lindberg följde dessutom en hård diet för att ta sig ner till weltervikt där Braekhus boxas.

/
/
/
WBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.