Ingen drömmatch för Maria Lindberg

- 03/11/2010, 10:59 -
1 av 2

Heiko Junge/Scanpix

2 av 2

Bildbyrån

Nästa motståndare för norskan Cecilia Braekhus kunde ha blivit ännu en svenska. Men Maria Lindbergs skadehistoria har fått henne att tänka om.

Bara dagar efter att världsmästarinnan Cecilia Braekhus slog ut Mikaela Laurén i Rostock skulle hon ha skrivit på kontraktet för att möta ännu en svenska.

Den 20 november i Herning skulle Braekhus ha mött den obesegrade Maria Lindberg, men nu har norskan dragit sig ur matchen.

– Nej, gud, jag ska inte boxas den matchen. Det blir ingen match mot Lindberg, säger Braekhus till VG.

Anledningen är att Braekhus fått reda på att Lindberg fick en blödning i hjärnan efter en amatörmatch i för elva år sedan. Den skadan har gjort att hon får inte får licens att boxas i Sverige eller USA.

Lindberg har i stället boxats i Tyskland där hon fått licens och hon hade fått tillstånd till en match i Danmark.

– Jättetrist att det kommer upp igen. Jag hade tävlat i mindre än ett år när jag fick skadan, sedan dess har jag boxat i elva år. Jag har gått sex stycken proffsmatcher varav tre titelmatcher efter detta och inget har hänt, säger Lindberg till Sportbladet.

"Jag är en tuff motståndare"

I stället tror Lindberg att norskan har andra motiv till att dra sig ur mötet.

– Det är klart man funderar på om det är så att hon faktiskt inte vill gå matchen och hittar en anledning att dra sig ur. Jag är en tuff motståndare och det är lätt att till min gamla skada. Det är något alla förstår, säger hon.

Under karriären har 33-åringen Lindberg gått sex proffsmatcher, fyra har slutat med seger och två har dömts lika. Sen 2009 har hon WIBF-bältet i lätt mellanvikt och av boxrec rankas hon som världsetta i viktklassen.

Lindberg följde dessutom en hård diet för att ta sig ner till weltervikt där Braekhus boxas.