Faber laddad för WEC 52

- 09/11/2010, 19:06 -

Den tidigare mästaren Urijah Faber gör debut i bantamvikt på torsdagens gala i Las Vegas.

På torsdag är det dags för WEC 52 då Urijah Faber ska göra sin första match i en lättare viktklass mot japanen Takeya Mizugaki.

Mötet skulle ha skett redan på WEC 50 men då skadade sig Faber och fick skjuta matchen på framtiden.

Ex-mästaren Faber som tidigare regerade fjäderviken har förlorat tre av sina fem senaste matcher och valde därför att banta ner sig till 62 kilo.

Ska man tro Faber själv lär det bli en underhållande debut i den nya divisionen mot Mizugaki.

- Jag älskar att han kommer att fightas till slutet. Han har en riktigt aggressiv stil. Jag tror han passar bra för mig. Jag tror definitivt vi kommer att göra det till en underhållande match och jag ser fram emot att vinna, säger Faber till MMA Fighting.

Matchen blir också den sista som Faber går i WEC och under de fyra år han tillhört organisationen har han varit den största stjärnan.

Han säger dock att han hela tiden känt att UFC och WEC varit mer eller mindre samma sak, men medger att det vore större att bli mästare i UFC.

- Jag tror att en del av att vara världens bästa är att bli erkänd som världens bästa. När det kommer till erkännande är det mer prestigefyllt i folks ögon att vara mästare i UFC, så det är något som jag tycker är viktigt, säger han.

I videon nedan får ni höra mer om Fabers liv, hans tankar inför matchen och hur han förberett sig för att klara bantningen till den nya lägre viktklassen.