- Foto: Patrick Jenkinson

Bäck på Battle of Botnia

Thomas Bäck ställs mot engelsmannen Greg Knapp som huvudmatch på Battle of Botnia III.


Fighters klara för galan

Thomas Bäck

Greg Knapp

Kim Carnérus

Fredrik Björnander

David Häggström

Jessica Isaksson

Andreas Ståhl

Pavel Lukashin

Det står klart att Battle of Botnia kommer att arrangera sin tredje gala i Gammliahallen i Umeå den 4 december. Precis som tidigare blir det en kombination av matcher i både MMA och thaiboxning.

Enligt arrangören Johan Borssén kommer det vara en fighter från regionen i varje match förutom en och i huvudmatchen ställs hemmahoppet Thomas Bäck mot engelsmannen Greg Knapp som är rankad trea i Europa i sin viktklass.

– Det är det finaste namnet vi haft hittills på galan. Bäck har ju lite lägre ranking än Knapp som dock absolut riskerar att förlora. Bäck har vunnit fyra raka matcher och tagit rätt fina segrar, det har spridit ringar på vattnet, förklarar Borssén för Folkbladet kring hur man lyckades boka engelsmannen till Umeå.

Thomas Bäck har vunnit sina fyra senaste matcher, senaste mot Arvydas Zilius i början på oktober vid Botnia Punishment i finska Vaasa.

- Det var bara att hoppa på tåget från föregående matchform och börja bygga vidare. Skadorna från förra matchen var minimala förutom en sprucken trumhinna och lite näsblod, berättar Thomas Bäck till Nyheter24.

Bäck uttrycker glädje och stolthet över att få chansen att få vara en del av huvudmatchen på galan och han hoppas även att kunna prestera till sin fulla kapacitet.

- Jag hoppas att Battle of Botnia kan fortsätta att leverera MMA och thaiboxningsmatcher som är givande både idrottsmässigt och underhållsmässigt, både för publik som tävlande. Samt att jag vinner obesvärande lätt på både knockout och lås simultant, hävdar en skämtsam Thomas Bäck.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!