- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24

Stjärnan slutar gå matcher i Sverige

David Bielkheden säger att det omdiskuterade domslutet på Superior Challenge 6 fått honom att ta beslutet.


Förbundets beslut

Fyra domare som inte tjänstgjorde på Superior Challenge 6 granskade David Bielkhedens överklagan och kom fram till att inget uppenbart fel begåtts.

Läs beslutet i sin helhet på MMA-förbundets hemsida.

Superior Challenge 6 den 29 oktober möttes David Bielkheden och Daniel Acacio i en titelmatch i weltervikt.

Efter tre ronder dömdes segern till Acacio via ett delat domslut där det avgörande blev att två av domarna hade dömt den andra rondens som lika.

Bielkheden överklagade senare domslutet men efter att Svenska MMA-förbundet granskat ärendet kom de fram till att inget uppenbart fel har begåtts.

Det har fått Bielkheden att reagera och i en video publicerad på hans blogg säger han att det inte blir några fler matcher på svensk mark så länge samma personer sitter i styrelsen för förbundet.

- Jag kommer inte att gå match i Sverige så länge de som sitter och styr fortfarande gör det. Precis som när Zlatan inte spelade i landslaget när Lagerbäck var tränare, det är lite samma dilemma, säger Bielkheden i videon.

Matchen ska också ha skickats till ett par internationella domare som enligt Bielkheden dömt till hans fördel. Något han menar tyder på att de svenska poängdomarna inte hade tilräcklig erfarenhet för att döma en titelmatch.

Matchen var Bielkhedens femte sen han lämnade UFC, hade han vunnit titelmatchen säger han själv att han blivit lovad ett nytt kontrakt.

Se Bielkheden prata om sitt beslut nedan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!