Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pacquiao dominerade

- 14/11/2010, 11:16 -
1 av 3

David J. Phillip

2 av 3

LM Otero

3 av 3

LM Otero

Manny Pacquiao besegrade Antionio Margarito under nattens boxningsgala på Cowboy Stadium.

Manny Pacquiao visade redan från start på Cowboys Stadium i Texas att hans kvickhet skulle bli avgörande i matchen mot en större men slöare Antonio Margarito.

Margarito gjorde en riktigt bra andra rond, av de sammanlagt tolv, men därefter släppte "Pac-man" sällan in honom i matchen. Margarito kämpade förgäves då han var något steg bakom Pacquiao stora delar av matchen.

När tiden gått ut tilldelades Pacquiao vinsten med domarsiffrorna 120-108, 119-109 och 118-110 och han blev därmed WBC-mästare i superweltervikt.

- Jag gjorde mitt jobb, han är en tuff kille, sa Pacquiao efter matchen.

Pacquiao visade genom denna prestation att han klarar av ett möte en klart större motståndare och att han trots det är mycket slagtålig. Margaritos ansikte visade också vad Pacquiao är kapabel att göra.

Efter denna match är det svårt att inte ranka Pacquiao som världens bäste aktive boxare oavsett viktklass, trots att vissa fortfarande vill hävda att Floyd Mayweather Jr äger den titeln.

Nya motståndare av rang blir allt glesare för Pacquiao som antingen får möta någon han besegrat tidigare, som till exempel Miguel Cotto som var på plats för att se matchen, eller så kan en match mellan "Pac-man" och Mayweather äntligen komma till stånd under nästa år.

- Mitt jobb är att underhålla folk och jag vill att de ska vara glada. Och om den matchen blir av är det bra för oss och alla som älskar boxning, sa Pacquiao om ett möjligt möte med Mayweather Jr.

Se Pacquiao prata mer om matchen nedan.