Söndag 1 Aug
Stockholm

Helgens boxning

1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

BILDSPCECIAL: En fullspäckad helg för alla boxningsfantaster sammanfattas i text och bild.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

HELSINGFORS

Carl Froch släppte aldrig in Arthur Abraham i matchen om den vakanta WBC supermellanviktstiteln. Med sin snabbhet, dubbeljabb och konstanta rörelse vann Froch alla ronder enligt en domare medan de andra två i alla fall tyckte att Abraham vann en under den tolv ronder långa matchen. Detta var vinsten Froch behövde för att blåsa liv i karriären medan Abraham nu förlorat två på raken.

Robert Helenius golvade Attila Levin i andra ronden och trots att Levin återhämtade sig och fortsatte framåt med allt han hade så stoppade domaren matchen till Helenius fördel senare i andra ronden.

LAS VEGAS

Juan Manuel Marquez var framgångsrik i sitt titelförsvar mot Michael Katsidis i en match med några vändningar. Marquez inledde stark men när Katsidis golvade honom i tredje ronden trodde många att Marquez inte skulle klara sig ur ronden. Istället så hade Marquez återtagit kommandot innan rondslutet och efter det eskalerade övertaget. I nionde ronden blev övertaget för stort och domaren valde att stoppa matchen.

Redan innan matchen mellan Andre Berto och Freddy Hernandez hade röster höjts mot att det var en ojämn matchning. När Berto efter 2:07 i första ronden sänkte sin motståndare med en högerkrok visade det sig stämma trots att Hernandez tog sig upp så var han inte i skick att fortsätta.

Annat var det i matchen mellan Jason Litzau och Celestino Caballero som slutade i oenigt domslut efter tio ronder. Det blev den nederlagstippade Litzau som tog hem segern efter en stark insats mot Caballero som inte såg ut att ha förberett sig tillräckligt för matchen.

OAKLAND

Andre Ward har i sina senaste matcher haft förmågan att hunsa sina motståndare och styra matchen i den riktning han önskar och inte alltid med schyssta eller tillåtna tilltag. Det lyckade han inte med i matchen mot Sakio Bika då båda två använde sig av samma knep. Domaren lät dem hållas och trots att Bika många gånger såg starkare ut var Ward mer precis med sina slag och efter tolv ronder vann han enligt enhälligt domslut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela