Onsdag 28 Jul
Stockholm

Förkylningen kunde inte stoppa Colting

Jonas Colting gav inte upp - även om han var väldigt nära att göra det.
Jonas Colting gav inte upp - även om han var väldigt nära att göra det. Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Svensken Jonas Colting krigade till sig en andraplats på Ultraman World Championship.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
ULTRAMAN WORLD CHAMPIONSHIP

Triathlonen är precis som vanligt uppdelat i tre etapper. Men den här är tävlingen är nog något tuffare än de flesta.

I tre dagar ska 35 deltagare simma, cykla och springa totalt 515 kilometer i det soliga Hawaii. Varje etapp måste klaras av på tolv timmar eller mindre. Gör man inte det så blir man diskvalificerad.

Den första etappen består av simning. Sträckan är på 10 kilometer och följs av cykling i 145 kilometer.

Den andra etappen består av cykling i 276 kilometer och den sista etappen är en 84-kilometer lång dubbelmaraton.

HAWAII. Han trodde inte på det själv. Men när loppet var slut hade den svenske triathleten Jonas Colting hamnat på en överraskande andraplats på Ultraman World Championship - trots att han var sjuk.

Colting var dock väldigt nära att bryta ihop och ge upp.

"Vi rullade på nedför backarna och uppför krönen medan solen sakta gick upp och när vi närmade oss 16 kilometer så förmådde jag inte mer för stunden utan var tvungen att stanna för att vila med promenad. Jag såg mina killar med flaskor och energi längs vägen och jag kunde inte annat än att bryta ihop i gråtsörja över känslan av besvikelse och annalkande svek och uppgivenhet ifrån min sida. Trots deras bästa ansträngningar kände jag mig inte fysiskt förmögen att bära min kropp mycket längre", skriver han på sin blogg.

Till slut fick hans vänner honom på fötterna igen. Sakta men säkert tog han fler och fler steg mot mål. Kom ikapp deltagare som hade passerat honom under desperationen - och kom till slut i mål 25 minuter efter vinnaren Mike LeRoux.

Bedriften är stor. Men han hade aldrig kunnat klara av det utan sina vänner.

"I dag har mitt mörker, min förtvivlan och min gråtbrustna själ burits under armarna av Jojje, Fredrik och Mike. De var klippor av fast mark när min egen värld rämnade och lämnade mig i ett desperat läge av utsatthet och vanmakt", slår han fast.

Kommentera
Kopiera länk
Dela