Hopkins vs Pascal

- 18/12/2010, 22:36 -

Jacques Boissinot

ANALYS: Jean Pascal känns lite starkare men Hopkins kan överraska i nattens fight.

Jag kollade in invägningen för Bernard Hopkins och Jean Pascal imorse och kunde återigen konstatera att ”The executioner” har en oförskämt fräsch och oförstörd fysik för en 45-åring ”gubbe”. Han ser smal, ribbad och sjukt hård ut på alla plan.

Han ser inte ut att vara en dag över 35 för att vara helt ärlig. Det är verkligen förbluffande. Ikväll på Pepsi Coliseum i Quebec City, Quebec, Kanada skall han gå upp och försöka bli en av tidernas äldsta världsmästare som proffs, det är tänkt att han skall upprepa George Foremans bedrift.

Framför honom att övervinna och besegra står dock den regerande WBC-mästaren, Kanadas Jean Pascal. Lika tuff, betydligt yngre och förmodligen särskilt hungrig att skriva in sig i historieböckerna som en av få som besegrat denne mellanviktsgiganten från Philadelphia som abonnerade på den kronan i över ett decenium.

Jag är ett stort fan av Bernard Hopkins och långt där inne i hjärtat hoppas jag nog ändå att han skall kunna chockera världen och bevisa återigen att 45 bara är en siffra, att tilltagande ålder och sport verkligen kan kombineras med goda resultat. Han har gjort det förut och imponerat på mig och alla andra som följer boxningen på nära håll. Mest tydligt exempel på det på senare tid var när han poängslog Kelly ”The Ghost” Pavlik för lite drygt två år sedan. Det hade åtminstone inte jag förväntat mig av honom. Det var starkt gjort.

Segrarna över Ornelas och Roy Jones Jr som följde efter det bevisade även de med all önskvärd tydlighet att han är ett taktiskt geni att beundra, en boxningsprofessor om man så vill. Där har Pascal något att bita i om Hopkins inte gått ner sig fullständigt på bara några månader då matchen mot Jones gick i april månad detta år. Jag tror inte det men jag har kollat in Pascal lite extra på sistone och jag måste erkänna att jag är väldigt imponerad.

Pascal är snabb, lite arrogant i stilen och väldigt slagvillig. Om det är någon som skulle kunna sätta Hopkins på plats där ute just nu så är det han. Får han bara sin taktik att fungera då blir det tufft för amerikanen att hänga med fysiskt. Pascal är stark tro inget annat. Tillräckligt hård och med tillräcklig rutin och erfarenhet för att göra livet surt för Hopkins.

Det är en riktigt spännande fight på pappret och väldigt svår att tippa. Jag skall inte kategoriskt säga att Jean Pascal är den bättre boxaren (och med det menar jag inte tekniskt och taktiskt) som kommer att vinna men om jag skall tippa någon så blir det honom. En poängseger, kanske lite hemmabetonad, över Bernard nu i natt tror jag inte är ett dåligt stalltips, men jag vill likväl höja ett varningens finger för Hopkins. Han har överraskat förut och jag tror att han är grymt taggad och motiverad.