Två judobrons i Kina

Vid årets sista Grand Prix tog Marcus Nyman och Martin Pacek viktiga pallplaceringar.

Världsrankingen

Efter helgens medalj är Marcus Nyman rankad på plats 18 i världen -90 kilo. Martin Pacek finns på plats 32 i -100 kilo.

För att kvalificera sig till OS krävs det att man är bland de 22 bästa i världen. Varje nation får bara skicka en deltagare per viktklass.

Länder som Brasilien och Japan har flera utövare före svenskarna i rankingen men kan bara skicka en person.

Under Grand Prix-tävlingen i Qindao bärgade svenskarna två brons genom Marcus Nyman och Martin Pacek.

I 90-kilosklassen tog sig Nyman fram till semifinal efter tre segrar på full poäng genom fasthållning.

Bland annat slog han den meriterade marockanen Mohamed El Assri samt kazaken Timur Bolat.

I semifinalen väntade ryssen Kirill Denisov. De båda möttes på VM i Tokyo och då vann Denisov som sen slutade på andra plats.

Även den här gången slutade det med förlust efter ett misstag från Nyman. Denisov gick sen vidare och vann finalen i stor stil.

Bronsmedaljen var Europamästaren Nymans första i en Grand Prix. Kvalpoängen medaljen gav gör att 20-åringen ligger bra till för att kvalificera sig till OS 2012 i London.

Pacek tog andra bronset

Pacek från Kristianstad tog som första svensk en medalj i en Grand Prix då han blev trea i Rotterdam tidigare i år. Nu slog han till igen.

Pacek som tävlar i klassen under 100 kilo vann först mot en kines och slog sen VM-trean Thierry Fabre från Frankrike i kvartsfinalen.

I semifinalen ställdes han mot Sergey Samoylovich från Ryssland. Den duktige ryssen uttnyttjade en dålig attack från svensken och vann på kontring.

Pacek fick nöja sig med bronset och Samoylovich vann sen även finalen.