Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stort intresse för SM

- 06/01/2011, 11:18 -
1 av 3

Rasmus Borgudd/Nyheter24

2 av 3

Karim Mehnaoui

3 av 3

Jonathan Broberg/budokampsport.se

Rekordmånga anmälda till SM i thaiboxning i Varberg. Flera oväntade namn ställer upp.

Trots att krav ställdes på att alla deltagare skulle ha gått flera fullkontaktsmatcher har 133 personer anmält sig till SM i thaiboxning.

- Thaiboxningen i Sverige växer i rask takt. Helt klart är det kul att så många anmält sig, speciellt roligt är att tjejsidan nästan dubblats från fjolåret och där är konkurensen hårdare än någonsin, säger Pelle Bånghäll från arrangörsklubben Fight Camp Warberg till Kampsport24.

Tävlingen avgörs den 18 och 19 mars. På grund av det stora antalet anmälda kommer även ett förkval hållas den tolfte februari.

Meriterade debutanter

I anmälningslistan finns också två stjärnor som normalt inte tävlar i thaiboxning.

I klassen under 63,5 kilo tävlar Nils Widlund, till vardags internationell stjärna i sanshou. Widlund tog EM-silver förra året och vann även SM i såväl sanshou som kickboxning. Nu kan han ta en medalj i en tredje disciplin.

- Jag hoppas kunna röra om lite i grytan och använda lite kungfu-knep och nå långt i turneringen, skriver Widlund om tävlingen i sin blogg.

Den andra överraskningen är kickboxaren Caroline EK som nyligen vann EM-guld och även har en VM-titel i WAKO PRO.

Nu vill Ek satsa på thaiboxning och tjejerna i 67-kilosklassen får se upp.

Flera regerande mästare

Bland de som vann SM förra året i Uppsala ställer många upp för att försvara sin titel.

Där finns namn som Europamästarinnan och VM-tvåan Elina Nilsson, Madeleine Vall från Halmstad och Malmös Johan Franzén.

Däremot saknas stjärnor som Marcus Öberg, Martin Ahktar och bröderna Teymur. Något som Bånghäll inte tror påverkar tävlingen.

- Vi har ett mycket starkt startfält i samtliga viktklasser och publiken kan förvänta sig otroligt bra thaiboxning, säger han.