Söndag 20 Jun
Stockholm

Kan superstjärnan stoppas?

Peyton Manning i aktion.
1 av 8
Peyton Manning i aktion. Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

I natt 02.00 svensk tid drabbar de två stora lagen samman i en match som många menar kan bli ett av slutspelets mest spännande match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Helgens fyra stora matcher

Lördag:

New Orleans Saints mot Seattle Seahawks. 22.30 på kanal 10/Viasat.

Indianapolis Colts mot New York Jets. 02.00 på kanal 10/Viasat.

Söndag:

Kansas City Chiefs mot Baltimore Ravens. 19.00, kanal 10/Viasat.

Philadelphia Eagles mot Green Bay Packers. 22.30, kanal 10/Viasat.

INDIANAPOLIS. NFL:s kanske största stjärna träder in i slutspelet under lördagsnatten. Peyton Manning har under åratal varit bland de bästa quarterbackarna i den amerikanska fotbollen och har dominerat för sitt Indianapolis Colts.

Den här säsongen har dock gått betydligt trögare.

Inför de fyra sista matcherna av grundserien låg fjolårets finallag utanför slutspelet. Samtidigt underpresterade samtliga spelare i huvudcoachen Jim Caldwells bygge. Mängder med skador på nyckelspelare bidrog även det till den situation Manning fann sig i.

Han var tvungen att leda laget till fyra raka segrar.

Men man blir inte utsedd NFL:s bäste quarterback under grundserier, utan att leverera i tuffa tider. Manning kom in i ett fullständigt lyriskt stimm och lyckades föra Inianapolis till slutspelet.

Och trots en enligt experterna "medioker" säsong, landande superstjärnan på 4 700 kastade yards och 33 touchdowns.

Nu väntar New York Jets

Jets, som inför säsongen deltog i den uppmärksammade serien "Hard Knocks" hade enorma krav och förväntningar på sig när serien drog igång. Mark Sanchez skulle utvecklas till den superspelare alla förutspådde att han skulle bli. Dessutom lyckades Jets lösa den enorma kontraktstvist som rådde med lagets största stjärna, cornerbacken Darrelle Revis.

Allt talade för ett makalöst år för Jets.

Men efter en bra start blev den andra halvan av grundserien en total genomklappning.

Med tanke på förutsättningarna som rådde för huvudcoachen Rex Ryan är det ett mindre mirakel att laget tog sig vidare till slutspel. Försvaret har läckt mer än ett fuskbygge. Mark Sanchez har visat upp ett spel sämre än en omogen college-quarterback. Quarterbacken har endast kastat en touchdownpassning på de senaste fem matcherna. Och nu ställs de mot ett av de mest talangfulla lagen i NFL.

Men när slutspelet är ordnat som det är, med direkta utslagsmatcher kan vad som helst hända. Och Jets har spetsspelare som LaDainian Tomlinson och nämnde Revis, så Jets ska kunna störa fjolårets finallag.

Men den stora frågan inför nattens match är Manning "chockar" som han annars har en tendens att göra i de stora matcherna?

Kommentera
Kopiera länk
Dela