Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegård: "Bara ett skämt"

- 18/01/2011, 14:04 -
1 av 3

SCANPIX

2 av 3

MARK EARTHY/SCANPIX

3 av 3

SVT

Upprörda tittare rasar över Niklas Wikegård innebandyskämt på Idrottsgalan. Nu försvarar han sig själv.

STOCKHOLM. Niklas Wikegård var inte på plats på Idrottsgalan under måndagskvällen. Men han fick ändå några minuter på sig att kommunicera med publiken via videolänk.

Och som han gjorde det.

– När jag ändå har hela idrottsetablissemanget här så måste vi måste komma överens om en sak: innebandyn är ingen sport, sade Wikegård.

– När jag var tränare i Malmö någon gång på 1800-talet, när de var i elitserien, hade vi en stor banderoll där det stod ”rädda grabbar spelar bandy”. Det måste betyda att det bara är vänsterhänta och sängvätare som lirar innebandy. Det betyder i sin tur att Peter Jihde och Niklas Jihde delat en del fuktiga lakan ihop. Grattis grabbar!

"Jag förstår inte"

Men det var inte alla som tyckte att inslaget var roligt och han har kritiserats hårt av flera upprörda tittare. Nu förklarar han även sig på sin blogg.

– Jag har tre döttrar. Alla tre har eller spelar innebandy. Jag tycker själv att det är skitkul och jag tycker definitivt att innebandy är en sport. Jag tycker även att det är roligt att driva lite, att ha lite humor, säger han och fortsätter:

– Jag förstår inte riktigt. Det var ju ett skämt.

Här är inslaget.