Ordföranden går match utan handskar

- 18/01/2011, 19:14 -
1 av 3

Håkan Ozan

2 av 3

Håkan Ozan

3 av 3

Håkan Ozan

Håkan Ozan är ordförande i Svenska kickboxningsförbundet. På fredag går han en match i Thailand med tuffast tänkbara regler.

Att gå match i thaiboxning utan handskar låter för de flesta som en orimlighet. Men Håkan Ozan, ordförande i Svenska kickboxningsförbundet, tänker annorlunda.

På fredag ska han nämligen gå en match med traditionella regler kallade muay boran uppger Fightermag.

- När man får möjlighet att ta det till en ytterligare högre nivå så vill man ju gärna prova. Till saken hör ju att armbågar och knän redan är blottlagda, så för mig som är relativt vass på boxningen så är det ju bara en fördel, säger Ozan till Kampsport24.

Inga handskar

Reglerna innebär att deltagarna tävlar utan handskar med endast gasbindor på händerna. Matchtiden är tre ronder på två minuter och inga poängdomare finns. Istället är det bara knockout som gäller och annars döms matchen som lika.

- Jag känner mig mycket väl förberedd för detta, och tycker faktiskt att det ska bli riktigt roligt, säger han om den kommande matchen.

Ozan som snart fyller 39 år har varit i Thailand sen annandag jul och tränar två pass om dagen. Dessutom har han hunnit med att gå två matcher med ordinarie regler och båda har slutat med seger.

Han har gått närmare 70 matcher totalt och helgens match blir hans tionde match i Thailand. Till vardags jobbar Ozan som strategikonsult men tänker inte avsluta karriären än på ett tag.

August Wallén, ordförande i MMA-förbundet, har fyllt 42 och går fortfarande matcher, är det något du vill slå?

- Nej, det är inte ett mål i sig, men däremot skulle jag inte bli förvånad om jag slår det. Jag är i mitt livs form och fyller 39 i övermorgon. Jag tycker det är utmärkt att vi är några lite äldre som visar och inspirerar andra.

Motståndare i matchen på Phetchbuncha Stadium är en thailändare som Ozan mött två gånger tidigare. De har vunnit en match var och båda gångerna har slutat i knockout.