Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ska Wikegård kötta i innebandy

- 19/01/2011, 16:09 -
1 av 2

SVT

2 av 2

FAKISMIL

"Ta av er blöjorna och kör", säger Niklas Wikegård kaxigt.

HELSINGBORG. Hela innebandy-Sverige vände sig mot Niklas Wikegård efter att hockeyexperten sågat sporten ned till fotknölarna i ett inslag under Idrottsgalan.

– När jag ändå har hela idrottsetablissemanget här så måste vi måste komma överens om en sak: innebandyn är ingen sport, sade Wikegård då.

– När jag var tränare i Malmö någon gång på 1800-talet, när de var i elitserien, hade vi en stor banderoll där det stod ”rädda grabbar spelar bandy”. Det måste betyda att det bara är vänsterhänta och sängvätare som lirar innebandy. Det betyder i sin tur att Peter Jihde och Niklas Jihde delat en del fuktiga lakan ihop. Grattis grabbar!

Utmaningen antagen

Nu har Niklas Jihde kontrat och utmanat den kaxige Wikegård - en utmaning som nu ser ut att bli av. Niklas Wikegård kommer att göra en träning med AIK:s a-lag.

- Jag pratade precis med Alexander Egebrant, som skjuter hårdast i Sverige. Han tycker att det är du kul att du kommer, Niklas, säger Jihde i ett inslag på Viasat Hockeys Facebook-sida.

Den utmanade själv ser fram emot träningen. Även om han fortfarande inte tror att det kommer bli lika tufft som under en hockeyträning.

- Jag är intresserad av hur man köttar i innebandy, det har jag aldrig sett förut, säger han och fortsätter:

- Men vi kan ju prova. Jag är 47 år och har tre korsbandsskador. Det är klart att om man höja tempot så släpar man ned någon som mig. Det är helt rätt.

Här är inslaget.