Torsdag 16 Sep
Stockholm

Inga lättklädda damer till Super Bowl

En mångårig tradition på väg att gå till ända.
1 av 4
En mångårig tradition på väg att gå till ända. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Super Bowl blir utan lättklädda damer.
2 av 4
Super Bowl blir utan lättklädda damer. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Cheerleaders är en gammal tradition inom amerikansk sport.
3 av 4
Cheerleaders är en gammal tradition inom amerikansk sport. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
I fjol var New Orleans Saints cheerleaders på plats i Miami.
4 av 4
I fjol var New Orleans Saints cheerleaders på plats i Miami. Foto: Bill Haber/AP/SCANPIX

Den största amerikanska tevehändelsen för året, Super Bowl, kommer inte innehålla en av de mest traditionella aspekterna inom sport från andra sidan Atlanten. Cheerleaders kommer inte dansa längs med sidlinjen under finalen i Dallas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DALLAS. Den 6 februari är det dags för ett av världens största spektakel - Super Bowl. Den grandiosa finalen i den amerikanska fotbollsligan, NFL.

Matchen föregås av mängder med jippon och drabbningen mellan Green Bay Packers och Pittsburgh Steelers väntas locka en tevepublik på uppåt 800 miljoner människor.

Men för första gången genom dess drygt 50-åriga historia kommer inga så kallade "Cheerleaders" att dansa för att egga upp publiken.

Anledningen är att varken Packers eller Steelers har några professionella damer som dansar lättklädda längs med sidlinjen.

Således kan allstå en mångårig tradition gå till ända. Men frågan är om inte Dallas Cowboys ägare och tillika finansiär bakom den nybyggda arenan, Jerry Jones, kommer anställa ett gäng modeller för att exaltera publiken under USA:s största tevehändelse för året?

Kommentera
Kopiera länk
Dela