Stockholm

Statistik i UFC

1 av 3
. Foto: Darryl Dyck
2 av 3
. Foto: Ryan Remiorz
3 av 3
. Foto: Eric Jamison

Statistik för UFC-fighters som gått minst fem matcher har sammanställts och presenteras i topplistor.


Läs mer
MMAbloggen

Läs mer om Mixed Martial ArtsMMAbloggen, en del av Kampsport24.

Fightmetric har under en längre tid levererat statistik från MMA-matcher som använts som grund för att diskutera olika domslut eller vilken fighter som är bäst i världen. Nu har Fightmetric sammanställt statistiken i topplistor för de fighters som gått minst fem matcher i UFC. 

Den mest förvånande listettan är PRIDE-veteranen Mirko ”Cro Cop” Filipovic som enligt statistiken har det bästa nedtagningsförsvaret då han hindrat 90% av sina motståndares försök. Detta kan delvis förklaras av att Filipovic mött Mostapha Al-Turk, Junior dos Santos, Anthony Perosh, Patrick Barry och Frank Mir i UFC och ingen av dem är direkt känd för sin brottning.

En av de minst smickrande topplaceringarna har Frankie Edgar fått då han i genomsnitt gått match som varat längst, 16:14 minuter. Men även det har sin förklaring då Edgars tre senaste matcher varit titelmatcher på fem ronder som alla gått tiden ut.

På de mer ärofulla listorna ligger Georges St. Pierre först på listan för dem som fått in flest träffar, Anderson Silva har högst träffsäkerhet och Chuck Liddell innehar toppnoteringen för flest nedslagningar.

Nästa artikel
Årets fighter

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.