Legendaren avslutar sin karriär efter säsongen.
1 av 3
Legendaren avslutar sin karriär efter säsongen. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
"Det är dags att uppmärksamma min familj".
2 av 3
"Det är dags att uppmärksamma min familj". - Foto: Niklas Larsson/AP/SCANPIX
Van der Sar jublandes i landslagströjan.
3 av 3
Van der Sar jublandes i landslagströjan. - Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX

Van der Sar gör sin sista säsong

Den 40-årige målvakten har bestämt sig. Edwin van der Sar avslutar karriären efter säsongen.


Van der Sars karriär

Van der Sars karriär började i Ajax där holländaren bland annat vann Champions League 1995 på sina 226 matcher med klubben.

Därefter bar det av till Juventus där målvakten hann göra 66 matcher innan Gianluigi Buffon tog över förstaplatsen.

Nästa klubbval blev engelska Fulham där van der Sar på sina 127 hann sätta ett så stort avtryck att Sir Alex Ferguson snappade upp honom.

I United har holländaren blivit en legendar med bland annat tre ligavinster, en Champions League-vinst och en FIFA klubblags VM-seger på hittills fler än 180 matcher för storklubben.

MANCHESTER. Det har varit på tepeten ett längre tag, men nu är det bekräftat. Målvaktslegendaren Edwin van der Sar lägger handkarna på hyllan efter årets säsong.

- Det är dags att uppmärksamma min familj, säger 40-åringen till sport-promotion.nl.

Holländarens stora form har lyst med sin frånvaro den senaste tiden med ett antal tveksamma ingripanden och flera skadebekymmer. Många har menat att målvakten inte har kunnat koncentrera sig till fullo efter den traumatiska incidenten 2009 där Van der Sars fru, Annemarie van der Sar, fick en stroke.

Veteranen slår nu fast att den traumatiska incidenten spelar in i beslutet.

- Jag kan inte riktigt identifiera en tidpunkt när beslutet om att avsluta min karriär togs. Låt oss säga att det spelades upp i mitt huvud från stunden då Annemarie fick sin stroke, fortsätter han.

Den förre Ajax-målvakten har länge varit en av Manchester Uniteds viktigaste byggstenar. Bland annat har holländaren vunnit ligan med klubben hela tre hela gånger sedan ankomsten 2005. Lägg därtill att han var en av huvudanledningarna till klubbens Champions League-titeln 2008 med ett par avgörande räddningar i den slutgiltliga straffläggningen.

Frågan är om Manchester United nu öppnar ögonen för ett målvaktsköp, eller om man väljer att helhjärtat satsa på de nuvarande reservmålvakterna Tomasz Kuszczak eller Anders Lindegaard?

Här ger van der Sar Champions League-titeln till Manchester United:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!