Tisdag 27 Sep
Stockholm

Brosché vann BJJ-EM

Under Europamästerskapets andra dag motsvarade världsmästaren Sebastian Brosché förväntningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Resultat

Hela resultatet från alla klasser med fler svenska medaljer finns på tävlingens hemsida.

Det öppna europeiska mästerskapet i brasiliansk jujutsu pågår just nu i Portugals huvudstad Lissabon.

Under fredagen har klasserna för lilabälten genomförts och stjärnan Sebastian Brosché gjorde vad han skulle klassen under 88 kilo.

Den dubble världsmästaren från 2010 vann alla sina fem matcher på submission men fick kämpa rejält i finalen.

Där ställdes han mot finnen Toni Linden och var illa ute flera gånger men kunde vända och vinna i slutet genom en strypning.

- Det kändes jobbigare att tävla med förväntningen att jag skulle ta guld eftersom jag vann VM. Det var roligare att ha en stor utmaning. Samtidigt så fick jag gå stenhårda matcher och jag kommer ha nytta av dem på större tävlingar i vår, säger Brosché till Kampsport24.

I den öppna viktklassen åke Brosché ut mot en amerikan i den andra omgången.

- Jag gjorde mitt bästa under dagen men hade kunnat förbereda mig mycket bättre. Men den här tävlingen är inte mitt stora mål i år, säger Brosché om sin prestation.

Istället siktar han mest på World Pro som avgörs i Abu Dhabi i april där vinnarna belönas med 5000 dollar. Dessutom vill han vinna ännu ett VM-guld i Los Angeles i juni.

Fler medaljer

Guldet var det tredje under mästerskapet då tonåringen Amir Albazi i går tog guld i blåbältesklassen under 64 kilo. Även MMA-proffset Hanna Sillén tog guld och belönades med ett lila bälte på prispallen.

Det blev även fler medaljer under fredagen då Matilda Frycklund kom på andra plats i 53 kilo och Tommy Karlsson tog brons i 94 kilo precis som Maxine Thylin i 64-kilosklassen. De har alla lila bälte.

Se Broschés väg till gulden nedan.

Semifinalen och finalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Dags för EM i BJJ

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.