Fredag 24 Sep
Stockholm

Mästarna behöll sina bälten

1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Nick Diaz och Ronaldo "Jacaré" Souza vann sina matcher under nattens Strikeforce.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela resultatet

Hos MMABloggen finns hela resultatet från galan. Det finns även många intervjuer med galans vinnare, de finns här.

I San Jose gick "Diaz vs Cyborg" natten till söndag svensk tid.

Där försvarade welterviktsmästaren Nick Diaz (24-7) samt mästaren i mellanvikt, Ronaldo "Jacaré" Souza (14-2), sina titlar.

För Diaz var det Evangelista "Cyborg" Santos (18-14) som stod för motståndet. Brassen bjöd till en början på hårt motstånd och träffade Diaz med många låga sparkar.

Men i den andra ronden kom Diaz mer in i matchen. Cyborg försökte då med en nedtagning, något som blev ett olyckligt beslut.

Diaz visade nämligen prov på bra grappling och satte snabbt ett armlås. Segern var Diaz åttonde raka och i nästa match förväntas han möta Paul Daley.

Robbie Lawler (18-7) var den som ville ta Jacarés bälte, men han fick inte mycket uträttat. Undantaget en nedslagning i den första ronden fick amerikanen spendera större delen av tiden på rygg.

Lawler hade inget att sätta emot Jacarés grappling och i den tredje ronden satte den meriterade grapplern en strypning.

Fler favoritsegrar

En annan duktig grappler är den flerdaldige världsmästaren i brasiliansk jujutsu, Roger Gracie (4-0). Han gjorde processen kort med Trevor Prangley (23-7-1) och vann på en strypning tidigt i den första ronden.

NFL-veteranen Herschel Walker (2-0) har hunnit bli 48 år gammal men det visade han inte mot Scott Carson (4-2). Veteranen vann på teknisk knockout i den första ronden.

Se ett sammandrag från galan nedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela