1 av 2
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
2 av 2
- Foto: facebook.com

Nilsson vill bli komplett

Om en knapp månad går Mats Nilsson match i The Zone FC. För att utvecklas har han förlagt matchträningen till Thailand.


Fler proffs på resa

Mats Nilsson är inte den enda stjärnan som begett sig utomlands för att träna.

Magnus Cedenblad är i London. Alexander Gustafsson, Tor Troéng och Ilir Latifi befinner sig alla i USA för att träna.

Förra året vann Mats Nilsson (5-1-1) VM-guld i submission wrestling. Det är bara en av medaljerna som Helsingborgaren tagit på olika grapplingtävlingar.

Den 26 februari är det dags för Nilsson att ännu en gång gå match i The Zone FC och för att förbereda sig har han rest till Thailand för att träna thaiboxning under en månad.

Hur är nivån på träningen?
- Nivån är blandad får jag nog säga. Thaiträningen är delad i olika erfarenhetsnivåer. Men tränarna har en tendens att göra par utifrån storlek snarare än erfarenhet så det gäller att hålla sig på tårna och söka sig till dem som spöar upp en, säger Nilsson till Kampsport24.

Hur har du utvecklats stående?
- Variationen. Jag känner att jag blivit bättre på att sätta ihop serier. Lite mer kreativ upplever jag. Tenderar att falla tillbaka i gamla gängor under sparringen men börjar även hitta plats för nya tekniker.

Ingen motståndare är klar inför matchen den 26 februari. Men Nilsson säger att det trots träningen i Thailand inte är någon risk att han glömmer bort sina styrkor.

- Jag kommer troligen alltid vara vassare på att bocka ihop folk än att sänka dem med splitsparkar. Jag gillar att vinna och då säger erfarenheten mig att det är mest sannolikt på golvet, säger han.

Nilsson säger dock att han vill bli komplett och att han vill stå upp mer under sina matcher. Det var också planen i hans senaste match men då slutade matchen på marken tidigt i den första ronden.

- Då tog instinkterna vid och jag knep knävecken på honom. Så kommer det troligen alltid att vara, säger han.

Hur funkar det att matchträna utomlands?
- Tillvaron är så mycket lättare här. Inget annat än tiderna för träningspassen att ta hänsyn till. Ger ett ökat fokus på passen och jag upplever att kroppen hämtar sig bättre och snabbare än hemma med stress från olika måsten. Sen är det givetvis tacksamt med många nya sparringpartners.

Den 26 februari kan Nilsson ta sin sjätte seger som proffs.

/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!