1 av 3
- Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX

Inför megajippot: Så ska pedofilerna stoppas

Under söndagen den 6 februari spelas en av de största matcherna för året i den amerikanska södern. Dallas står som värd för Super Bowl och nu vill grannskapen och myndigheterna stoppa barnprostitutionen en gång för alla.


Super Bowl

USA:s största händelse för året är mer eller mindre alltid den återkommande finalen av NFL - Super Bowl. Matchen väntas en amerikansk tevepublik på upp emot 100 miljoner människor. Globalt väntar tevekanalen med sändningsrättigheterna, CBS, en tittarskara på närmare 700 miljoner.

Matchen spelas mellan Green Bay Packers och Pittsburgh Penguins den 6 februari.

DALLAS. Inför söndagens stora jippo i USA då världens blickar vänds mot Dallas och Super Bowl, har polismyndigheter gått ut med ett stort pådrag för att uppdaga all form av trafficking. Dessutom är FBI inkallat och nu ska barnprostitutionen stoppas en gång för alla.

– Inför mer eller mindre varje stor match, var som helst i världen, finns det med mängder med människor som vill utnyttja små barn, säger grundaren av organisationen Traffick911, Deena Graves, till Huffingtonpost.

– Det är något vi minst sagt vill stoppa.

Organisationen har startat en kampanj inför det stundande megajippot:

"I'm not buying it".

Hallickar kommer ha en potentiell guldgruva under Super Bowl, då Dallas intas av tusentals av män. Och om man ser till tidigare års prostitutionshärvor som uppdagats med just små flickor inblandade, är det mycket som talar för att det kommer ske i år igen.

Under 2008 års kunde polisen stoppa en stor bordell som olyckligtvis beboddes av unga tonårsflickor. Året därefter i Tampa kunde polisen stoppa två hallickar som försökt sälja en 14-årig flicka med epitetet:

"Super Bowl Special". De två fick ytterst långa straff i ett federalt fängelse.

Traffick911 har i flera veckor under upploppet till den stora matchen knackat dörr och informerat om sin organisation och vad grannskapen kan göra för att stoppa de ondskefulla männen. Flera gamla NFL-spelare har delgivit sitt stöd till "I'm not buying it"-kampanjen.

Vi får nu bara hoppas att mannen från Hawaii, som i fjol drog med sig en tonårig flicka till Miami och tvingade henne till sex med andra män, blir den sista i raden av denna vidriga företeelse.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!