1 av 16
Färjestads Christian Berglund faller framför Luleåmålvakten Anders Nilsson med Luleås Robin Jonsson till höger under tisdagens elitseriematch i ishockey mellan Färjestad BK och Luleå HF på Löfbergs Lila Arena i Karlstad. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
2 av 16
Färjestads Anders Bastiansen i luften mellan Luleås Chris Abbott. Färjestad vann matchen relativt enkelt med X-X. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
3 av 16
Färjestad har fortsatt häng på HV71 och Skellefteå i toppen av elitserien. HV71 kunde samtidigt besegra Linköping på hemmaplan Södertälje tog en viktig seger i "Matchen mellan strecken". Se de bästa bilderna från de bästa matcherna från elitserien här. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
Luleå har tappat sitt flyt från inledningen av säsongen.
4 av 16
Luleå har tappat sitt flyt från inledningen av säsongen. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
5 av 16
Rickard Wallin jublar efter sitt 1-0-mål under tisdagens elitseriematch i ishockey mellan Färjestad BK och Luleå HF. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
 Alexander Salak höll nollan mot Luleå.
6 av 16
Alexander Salak höll nollan mot Luleå. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
7 av 16
Luleås Cam Abbott flankerad av Färjestads Pelle Prestberg, till vänster och Kristofer Berglund under tisdagens elitseriematch i ishockey mellan Färjestad BK och Luleå HF på Löfbergs Lila Arena i Karlstad. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
8 av 16
Hans Särkijärvi gjorde vad han kunde, men efter en dålig första period kunde inte Linköping, med undantag för en tio minuter i den andra perioden, inte få fart under skridskorna. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
9 av 16
HV71 behåller serieledningen i ytterligare ett par dagar efte den meriterande segern hemma mot Linköping. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
HV71:s Mikko Luoma bl tvåmålsskytt mot Linköping.
10 av 16
HV71:s Mikko Luoma bl tvåmålsskytt mot Linköping. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
11 av 16
LHC kämpade förgäves. I mittenperioden hade de ett långt tryck i HV71-zonen men matchen slutade ändock 4-3. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
HV71 befäster positionen i toppen av elitserien.
12 av 16
HV71 befäster positionen i toppen av elitserien. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Linköping kvitterade två gånger om, men förlorade ändock rättvist.
13 av 16
Linköping kvitterade två gånger om, men förlorade ändock rättvist. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
SSK vann hemma mot Frölunda med 3-2.
14 av 16
SSK vann hemma mot Frölunda med 3-2. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
15 av 16
Linus Videll gör 1-0 till SSK i första perioden i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Södertälje SK och Frölunda HC i AXA Sports Center i Södertälje. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
SSK tar upp kampen om slutspelsmatcherna.
16 av 16
SSK tar upp kampen om slutspelsmatcherna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

BILDEXTRA: Det bästa från tisdagskvällens elitserie

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.