Måndag 17 Jan
Stockholm

Silva dominant

Mellanviktsmästare Anderson Silva besegrade Vitor Belfort genom en spektakulär knockout i första ronden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
BILDEXTRA

Se vår bildspecial från UFC 126.

Mandalay Bay Events Center i Las Vegas var skådeplatsen för UFC 126 där titelhållaren Anderson Silva i huvudmatchen utmanades av landsmannen Vitor Belfort om mellanviktskronan.

Matchen inleddes mycket avvaktande och det var först efter 1:40 minuter som kombattanterna kom i kontakt med varandra efter att ha cirkulerat i oktagonen.

Men matchen skulle aldrig komma ur första ronden då Silva slängde iväg en frontspark mot Belforts ansikte som gjorde att han föll till mattan. Silva fullföljde med några slag till domare Mario Yamasaki tyckte att det räckte och stoppade matchen.

För Anderson Silva diskuteras härnäst ett supermöte med den nuvarande welterviktsmästaren Georges St. Pierre som dock först måste försvara sin titel mot Jake Shields vid UFC 129 innan det kan bli aktuellt.

Jones segrade dubbelt upp

Ryan Bader kom till UFC 126 med en mycket framgångsrik karriär om brottare bakom sig och en fläckfri meritlista inom MMA efter tolv professionella matcher.

Det skulle inte spela någon roll för stjärnskottet Jon "Bones" Jones som med ett lugn greppade tag i matchen, i sin motståndare och vinsten via submission.

Direkt efter matchen berättade kommentatorn Joe Rogan för Jones att hans klubbkamrat Rashad Evans hade skadat sitt knä och att de nu var Jones som skulle möta mästaren i lätt tungvikt Mauricio "Shogun" Rua om titeln om sex veckor.

Forna mästare kolliderade

Efter ett över ett år långt uppehåll på grund av skador ställdes den tidigare mästaren i lätt tungvikt Forrest Griffin mot den forne mellanviktsmästaren Rich Franklin.

Griffin fick tidigt ett övertag i matchen då han i första ronden säkerställde en nedtagning som han höll fast vid genom att arbeta från topposition med slag nere på mattan.

Franklin gjorde bättre ifrån sig i de två följande ronderna men det var inte tillräckligt för en vinst då domarna tilldelade Griffin vinsten enhälligt med siffrorna 29-28.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Regeringen lättar på publikrestriktionerna

Publicerades: 1 timme sedan

Wålemark till Feyenoord i rekordaffär

Publicerades: 1 timme sedan

Allt om Nils van der Poel: Längden, pengarna och familjen

Publicerades: 1 timme sedan

Gula kort från gruppspelet stryks till play off

Publicerades: 1 timme sedan

tennis-Australian Open

Publicerades: 1 timme sedan

Fotboll-Landskamp, herrar

Publicerades: 1 timme sedan