- Foto: Julie Jacobson

Silva dominant

Mellanviktsmästare Anderson Silva besegrade Vitor Belfort genom en spektakulär knockout i första ronden.


BILDEXTRA

Se vår bildspecial från UFC 126.

Mandalay Bay Events Center i Las Vegas var skådeplatsen för UFC 126 där titelhållaren Anderson Silva i huvudmatchen utmanades av landsmannen Vitor Belfort om mellanviktskronan.

Matchen inleddes mycket avvaktande och det var först efter 1:40 minuter som kombattanterna kom i kontakt med varandra efter att ha cirkulerat i oktagonen.

Men matchen skulle aldrig komma ur första ronden då Silva slängde iväg en frontspark mot Belforts ansikte som gjorde att han föll till mattan. Silva fullföljde med några slag till domare Mario Yamasaki tyckte att det räckte och stoppade matchen.

För Anderson Silva diskuteras härnäst ett supermöte med den nuvarande welterviktsmästaren Georges St. Pierre som dock först måste försvara sin titel mot Jake Shields vid UFC 129 innan det kan bli aktuellt.

Jones segrade dubbelt upp

Ryan Bader kom till UFC 126 med en mycket framgångsrik karriär om brottare bakom sig och en fläckfri meritlista inom MMA efter tolv professionella matcher.

Det skulle inte spela någon roll för stjärnskottet Jon "Bones" Jones som med ett lugn greppade tag i matchen, i sin motståndare och vinsten via submission.

Direkt efter matchen berättade kommentatorn Joe Rogan för Jones att hans klubbkamrat Rashad Evans hade skadat sitt knä och att de nu var Jones som skulle möta mästaren i lätt tungvikt Mauricio "Shogun" Rua om titeln om sex veckor.

Forna mästare kolliderade

Efter ett över ett år långt uppehåll på grund av skador ställdes den tidigare mästaren i lätt tungvikt Forrest Griffin mot den forne mellanviktsmästaren Rich Franklin.

Griffin fick tidigt ett övertag i matchen då han i första ronden säkerställde en nedtagning som han höll fast vid genom att arbeta från topposition med slag nere på mattan.

Franklin gjorde bättre ifrån sig i de två följande ronderna men det var inte tillräckligt för en vinst då domarna tilldelade Griffin vinsten enhälligt med siffrorna 29-28.

/
/
/
MMA
/
/
/
UFC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?