1 av 4
- Foto: Gregory Payan
2 av 4
- Foto: Gregory Payan
3 av 4
- Foto: Gregory Payan
4 av 4
- Foto: Gregory Payan

Fedor förlorade igen

Fedor Emelianenko hade inget att sätta emot Antonio Silvas styrka. Hans andra förlust i rad kan också ha varit hans sista match.


Semifinalerna

I semifinalen ställs Antonio Silva mot vinnaren av Alistair Overeem och Fabricio Werdum.

För Sergei Kharitonov väntar Josh Barnett eller Brett Rogers.

De andra kvartsifnalerna avgörs den nionde april.

Två karriärer kan vara över efter nattens Strikeforce "Fedor vs Silva" som hölls i delstaten New Jersey.

I huvudmatchen fick publiken på drygt 11000 personer se Fedor Emelianenko (32-3) kämpa mot den betydligt tyngre Antonio Silva (16-2).

34-åringen Fedor höll nästan jämna steg med Silva i den första ronden men hans slag gav ingen utdelning. Efter den första rondvilan tog Silva över helt.

Efter en nedtagning tidigt i ronden höll Silva fast sin motståndare på marken resten av ronden. Han kunde etablera en mount och träffade med massvis av slag som fick Fedors ansikte att svullna upp.

I ett försök att undkomma slagen gav Fedor upp sin rygg vilket resulterade i att Silva var nära att strypa ut honom.

När ronden var över syntes det hur Fedors högra öga var helt igensvullet. Hans hörna arbetade febrilt för att få ner svullnaden men läkaren beslöt att bryta eftersom Emelianenko inte kunde se på det ögat.

"Kanske är det tid att lämna"

Med segern tar sig Silva vidare till semifinal efter sin karriärs största seger. Men det är Fedors uttalande efter matchen som har fått mest uppmärksamhet.

- Tack för all kärlek och stöd. Något gick fel från början och jag kunde inte rätta till det. Kanske är det tid att lämna, sa Emelianenko med hjälp av sin tolk.

De orden fick kommentatorn att fråga om Fedor tänkte avsluta karriären och svaret fick publiken att dra efter andan.

- Ja det är kanske sista gången, kanske är det hög tid. Jag har haft en lång och fantastisk karriär, kanske är det här guds vilja.

Strikeforces VD, Scott Coker, sa efter galan att han inte är säker på att Emelianenko verkligen går i pension. Med lite perspektiv tror Coker att han ändrar sitt beslut och han kan då få en reservplats i turneringen om någon skadar sig.

Arlovski knockad igen

Sergei Kharitonov (18-4) blev träffad en hel del i inledningen av mötet med Andrei Arlovski (15-9). Men ryssen verkade inte påverkas av slagen utan fortsatte att stega efter Arlovski.

När en egen slagserie träffade gick Arlovski i golvet och Kharitonov avlslutade jobbet genom ett par välriktade slag på marken.

Arlovski låg kvar länge efter att domaren stoppat matchen och efter att han blivit knockad i tre av sina fyra senaste matcher är det kanske tid att fundera över att gå i pension.

Resultat "Fedor vs Silva"
Antonio Silva besegrade Fedor Emelianenko via TKO i rond 2
Sergei Kharitonov besegrade Andrei Arlovski via KO i rond 1
Shane del Rosario besegrade Lavar Johnson via submission i rond 1
Chad Griggs besegrade Gian Villante via TKO i rond 1
Valentijn Overeem besegrade Ray Sefo via submission i rond 1

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Fedors återkomst
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.