Fedor förlorade igen

- 13/02/2011, 12:30 -
1 av 4

Gregory Payan

2 av 4

Gregory Payan

3 av 4

Gregory Payan

4 av 4

Gregory Payan

Fedor Emelianenko hade inget att sätta emot Antonio Silvas styrka. Hans andra förlust i rad kan också ha varit hans sista match.

Två karriärer kan vara över efter nattens Strikeforce "Fedor vs Silva" som hölls i delstaten New Jersey.

I huvudmatchen fick publiken på drygt 11000 personer se Fedor Emelianenko (32-3) kämpa mot den betydligt tyngre Antonio Silva (16-2).

34-åringen Fedor höll nästan jämna steg med Silva i den första ronden men hans slag gav ingen utdelning. Efter den första rondvilan tog Silva över helt.

Efter en nedtagning tidigt i ronden höll Silva fast sin motståndare på marken resten av ronden. Han kunde etablera en mount och träffade med massvis av slag som fick Fedors ansikte att svullna upp.

I ett försök att undkomma slagen gav Fedor upp sin rygg vilket resulterade i att Silva var nära att strypa ut honom.

När ronden var över syntes det hur Fedors högra öga var helt igensvullet. Hans hörna arbetade febrilt för att få ner svullnaden men läkaren beslöt att bryta eftersom Emelianenko inte kunde se på det ögat.

"Kanske är det tid att lämna"

Med segern tar sig Silva vidare till semifinal efter sin karriärs största seger. Men det är Fedors uttalande efter matchen som har fått mest uppmärksamhet.

- Tack för all kärlek och stöd. Något gick fel från början och jag kunde inte rätta till det. Kanske är det tid att lämna, sa Emelianenko med hjälp av sin tolk.

De orden fick kommentatorn att fråga om Fedor tänkte avsluta karriären och svaret fick publiken att dra efter andan.

- Ja det är kanske sista gången, kanske är det hög tid. Jag har haft en lång och fantastisk karriär, kanske är det här guds vilja.

Strikeforces VD, Scott Coker, sa efter galan att han inte är säker på att Emelianenko verkligen går i pension. Med lite perspektiv tror Coker att han ändrar sitt beslut och han kan då få en reservplats i turneringen om någon skadar sig.

Arlovski knockad igen

Sergei Kharitonov (18-4) blev träffad en hel del i inledningen av mötet med Andrei Arlovski (15-9). Men ryssen verkade inte påverkas av slagen utan fortsatte att stega efter Arlovski.

När en egen slagserie träffade gick Arlovski i golvet och Kharitonov avlslutade jobbet genom ett par välriktade slag på marken.

Arlovski låg kvar länge efter att domaren stoppat matchen och efter att han blivit knockad i tre av sina fyra senaste matcher är det kanske tid att fundera över att gå i pension.

Resultat "Fedor vs Silva"
Antonio Silva besegrade Fedor Emelianenko via TKO i rond 2
Sergei Kharitonov besegrade Andrei Arlovski via KO i rond 1
Shane del Rosario besegrade Lavar Johnson via submission i rond 1
Chad Griggs besegrade Gian Villante via TKO i rond 1
Valentijn Overeem besegrade Ray Sefo via submission i rond 1