Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meriterat startfält för Superior Challenge 7

- 07/03/2011, 19:09 -
1 av 5

Rasmus Borgudd/Nyheter24

2 av 5

Rasmus Borgudd/Nyheter24

3 av 5

Rasmus Borgudd/Nyheter24

4 av 5

superiorchallenge.com

5 av 5

superiorchallenge.com

Hela tre bälten står på spel under Superior Challenge 7 den 30 april i Stockholm.

Med sin sjunde gala kallad "Rise of Champions" återvänder Superior Challenge en andra gång till Hovet i Stockholm.

I dag har man presenterat en stor del av deltagarna och det blir titelmatcher i mellanvikt, weltervikt och lättvikt.

Som MMABloggen tidigare har kunnat avslöja kommer Diego Gonzalez (13-4) att få utmana den nyblivne mästaren Daniel Acacio (22-11) om bältet i weltervikt.

Acacio blev mästare efter att ha slagit David Bielkheden (16-9) via ett omdiskuterat domslut i oktober.

Då gick Bielkheden ut med att han inte skulle gå match igen i Sverige förrän MMA-förbundet hade en ny styrelse, men nu finns han återigen med i startfältet.

Ytterligare titelmatcher

Nästa bälte på spel är det i mellanvikt där Thales Leites får chansen att bli mästare i mellanvikt. Den meriterade brassen som bland annat gått titelmatch i UFC möter en ännu inte presenterad motståndare om det vakanta bältet.

På den senaste galan var det tänkt att Reza Madadi (10-2) skulle ha gått en titelmatch i lättvikt. Den gången klarade inte ersättaren Carlo Prater vikten och trots att Madadi vann matchen fick han lämna utan bältet.

Men den 30 april får Madadi en ny chans mot en ännu inte namngiven motståndare. Kampsport24 har dock tidigare rapporterat att Madadi utryckt en önskan att få möta UFC-veteranen Paul Kelly på galan, det återstår att se om hans önskan blir verklighet.

På galan deltar även den obesegrade Papy Abedi (8-0). Med ännu en seger kan den internationellt uppmärksammade mellanviktaren få chansen i UFC eller en annan stor organisation.

Se det bästa från Superior Challenge 6 nedan.