1 av 2
- Foto: Denis Poroy
2 av 2
- Foto: www.konfrontacja.com

Avstängde Irvin går match

Ett års avstängning hindrar inte James Irvin från att åka till Polen och möta Mamed Khalidov.


KSW

KSW är Polens största MMA-organisation som grundandes år 2004. Förutom de främsta polackerna har bland annat Alexander Gustafsson gått match i KSW.

Läs mer på organisationens hemsida.

Efter en match i Tachi Palace Fights testade James Irvin (15-8) positivt för anabola steroider.

Därför stängde Kaliforniens atletiska kommissionen av Irvin i ett år och dömde honom till böter på 2500 dollar.

Det är andra gången han åker fast men istället för att försöka överklaga beslutet har nu Irvin valt att åka utomlands för att gå match.

Den 19 mars reser Irvin till Warszawa för att möta Mamed Khalidov (21-4-2) i huvudmatchen på KSW 15.

Den atletiska kommissionen har ingen makt utanför USA och därför gäller inte avstängningen. Irvins beslut kan dock påverka hans chanser att förnya sin licens i Kalifornien i framtiden.

I behov av seger

Veteranen Irvin har på senare år plågats av skador och när han i augusti förra året förlorade sin tredje match i rad mot Igor Pokrajac fick han lämna UFC.

Sedan dess har 32-åringen gått tre matcher och endast vunnit en gång. Mot Khalidov hoppas han vända trenden men det blir inte en lätt uppgift med så kort förberedelsetid.

Khalidov har endast förorat en gång på nästan sex år och det var mot Jorge Santiago. Nu ska han försvara sin titel i lätt tungvikt.

Irvin är den tredje motståndaren som blivit bokad för en match mot Khalidov. Först var det Matt Lindland som var tilltänk men då denne skadat sig blev det istället Thales Leites som även han drog sig ur.

/
KSW
/
/
/
UFC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!