- Foto: Hans Punz/AP

Judolandslaget kände skalvet

Sveriges landslag i judo fick känna på jordbävningen i Japan under morgonen.


Just nu befinner sig judolandslaget på ett träningsläger i Tokyo.

De tränar på judouniversitetet Kodokan och hamnade under morgonen mitt i händelsernas centrum under den kraftiga jordbävningen.

– Vi hamnade mitt i skalvet och det kändes rejält. Som tur var så var det inga större skador i det område vi var i och vi kunde genomföra träningen, dock så gick det inga tåg eller tunnelbana hem men vi hade tur och fick skjuts tillbaka, säger landslagscoachen Robert Eriksson i ett pressmeddelande.

På plats i Japan finns bland annat Europamästaren Marcus Nyman och Martin Pacek.

– Nyhetsrapporteringen här är stor men det är svårt att hänga med på japanska. Men det verkar som att det inte är någon fara för tsunami här där vi är. Dock så är eventuella efterskalv att vänta. Vi får avvakta och se vad som sker för att sedan besluta om hur vi skall göra med vår fortsatta vistelse här, säger Eriksson vidare.

Nyhetsbyrån Kyodo uppger i nuläget att över 1000 personer har dödats av skalvet och tsunamin. Främst är det staden Sendai norr om huvudstaden som har drabbats.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

idag 18:14
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.