Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hytten förstörde Eklunds återkomst

1 av 5

Johan Fransson / Nyheter24

2 av 5

Johan Fransson / Nyheter24

3 av 5

Johan Fransson / Nyheter24

4 av 5

Johan Fransson / Nyheter24

5 av 5

Johan Fransson / Nyheter24

Sport | 20/03/2011 00:30

Thomas Hytten besegrade Per Eklund på Vision Fighting Championship 2 i Karlstad.

Till skillnad från första galan så stod en del stolar tomma i Tingvallahallarna när konferencier Keyvan Zarea-Ganji välkomnade publiken i Karlstad.

Publiken på plats hade samlats för att heja fram UFC-veteranen Per Eklund i hans första match sedan han lämnade den amerikanska organisationen.

För motståndet stod Thomas ”Moon Lee” Hytten från norska Team Hellboy.

Dessa fighters möttes redan 2003 på Shooto i Finland men matchen slutade då oavgjort.

Mycket stod på spel för båda fighters i denna match men efter enbart 48 sekunder var det hela över då Hytten knockat Eklund med en kraftfull vänster, den första riktiga träffen i matchen.

- Jag hoppas att jag har bevisat att jag är tillbaka. Jag har tränat som bara den, sa Hytten till publiken efter matchen.

Kort match för Jycken

Med kort varsel flögs litauern Benas Mikalauskas in som ersättare för Mikkel Guldbeak som utan uppenbar anledning valde att inte dyka upp för matchen mot den mycket populäre Magnus ”Jycken” Cedenblad.

Mikalauskas behövde ingen uppvärmningssträcka för att vara i full gång med att lossa slag och Cedenblad var på samma humör.

Efter de initiala utväxlingarna lyckades Cedenblad med en nedtagning och efter att kombattanterna blivit omstartade i mitten av ringen etablerade svensken även sidemount.

Det tog inte lång tid förrän Cedenblad hade satt en strypning, en så kallas d´arce choke, som tvingade motståndaren att ge upp.

– Det känns bra men det var ju lite kort, kommenterade Cedenblad direkt efter matchen.

Engberg krigade till sig vinsten

Kampsportsveteranen Joakim Engberg hade matchats bra i matchen mot dansken David Rosmon vilket skapade en spännande match.

Ingen av kombattanterna var villiga att vika en tum men det var ändå Engberg som fick störst utdelning under de två första ronderna.

I tredje och sista ronden lyckas Rosmon ta ner Engberg till mattan och kontrollera matchen. Men när matchtiden var ute ansåg domarna att Engberg gjort tillräckligt för att vinna alla ronder.

Westin imponerade stort

Kvällens positiva överraskning var Jonathan Westin som med tekniskt rena slag och sparkar plockade isär sin finske motståndare.

Den tuffe finnen blev mottagare av många slag som gjorde att han blödde från näsa och flera cuts som vid flera tillfällen kontrollerades av läkaren på plats.

Till slut stoppades matchen av domaren och den blödande finnen fick se sig besegrad av framtidslöftet Westin.