1 av 3
- Foto: Mel Evans
2 av 3
- Foto: Mel Evans
3 av 3
- Foto: Mel Evans

Jones övertygade och tog titeln

Jon Jones stoppade Mauricio Rua i tredje ronden och tog UFC-titeln i lätt tungvikt.


Resultat och bonusar

Läs alla resultat och bonusar från UFC 128MMAbloggen.

Jon "Bones" Jones påbörjade sin MMA-resa för tre år sedan och i natt hade han anlänt till karriärens största match mot den regerande mästaren Mauricio "Shogun" Rua.

Redan från start visade den favorittippade utmanaren att han trots stundens allvar var lika lugn, avslappnad och okonventionell som i tidigare matcher.

Jones slängde Rua till mattan i första ronden och fortsatte därefter att styra matchen i ytterligare två ronder.

Rua sökte vid flera tillfällen efter benlås men Jones var väl förberedd och aldrig i någon fara under matchen.

I tredje ronden tyckte domare Herb Dean att "Shogun" hade fått nog och Jones utropades till ny UFC-mästare i lätt tungvikt.

Direkt efter matchen annonserades det att det blir Rashad Evans som blir näste utmanare på titeln trots att han tills nyligen vägrade att möta lagkamraten Jones.

Framgångsrik debut för Faber

Urijah Faber var under lång tid fixstjärnan i World Extreme Cagefighting och men i natt gjorde han sin UFC-debut mot Eddie Wineland.

Wineland var den som hade störst framgång i början av matchen men allt eftersom kom Faber in i rätt tempo och efter tre ronder hade han gjort tillräckligt för att övertyga domarna om att han var segraren.

I segerintervjun uttryckte Faber önskemål om att få utmana den regerande bantamviktsmästaren Dominick Cruz om bältet. En match UFC med stor sannolikhet kommer ordna.

Cro Cops sista i UFC

Brendan Schaub och den kroatiske kampsportslegendaren Mirko "Cro Cop" Filipovic spenderade stora delar av sin match i klinchen med fördel till Schaub.

Filipovic lyckades dock landa armbågar som orsakade både en blödande näsa och ett cut vid ögat på Schaub.

Men i slutet av tredje ronden landade en höger från Schaub som fick Filipovic att falla till mattan som en fura och matchen var över.

Enligt ännu obekräftade rykten ska UFC ha släppt Filipovic från sitt kontrakt vilket kan innebära slutet på en lång karriär för kroaten.

MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.