Onsdag 14 Apr
Stockholm

Klitsjko skällde ut Solis

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Vitali Klitsjko vann utan bekymmer men skällde ut Odlanier Solis när han inte reste sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Kubanen Odlanier Solis var den senaste i raden av utmanare som hade för avsikt att knocka ner Vitali Klitsjko från tungviktstronen.

I de inledande minuterna såg kubanen ut att vara med i matchen men när Klitsjko landade med en höger på Solis vänstra tinning så föll han till mattan.

Solis hade stora svårigheter att komma upp domaren valde att bryta matchen i slutet av första ronden.

Klitsjko reagerade genom att skälla på Solis då han inte verkade anse att Solis hade givit sitt allt, utan att han givit upp.

– Slaget var hårt men inte tillräckligt hårt för att avsluta matchen. Jag är ledsen för boxningspublikens skull att det inte blev en längre match. Jag har mitt bälte kvar. Det är det viktiga. Min dröm är att alla stora VM-bälten ska vara i familjen Klitjkos ägo och så blir det snart, sa Klitsjko efter matchen.

Allvarlig skada

Efter matchen framkom det att det var Solis knä som hade givit upp och att kubanen hade skadat sig rejält. Solis hade med andra ord inte något val än att ge sig.

Efteråt röntgades Solis högra knä och det konstaterades allvarliga skador på ligament och ena menisken skriver Yahoo! Sports.

Detta blev Solis första förlust i proffskarriären medan Klitsjko förbättrade sin meritlista till 42-2 med 39 knockouts.

Se matchen nedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela