1 av 5
- Foto: Michael Probst
2 av 5
- Foto: Michael Probst
3 av 5
- Foto: Michael Probst
4 av 5
- Foto: Martin Meissner
5 av 5
- Foto: Michael Probst

Klitsjko skällde ut Solis

Vitali Klitsjko vann utan bekymmer men skällde ut Odlanier Solis när han inte reste sig.


Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Kubanen Odlanier Solis var den senaste i raden av utmanare som hade för avsikt att knocka ner Vitali Klitsjko från tungviktstronen.

I de inledande minuterna såg kubanen ut att vara med i matchen men när Klitsjko landade med en höger på Solis vänstra tinning så föll han till mattan.

Solis hade stora svårigheter att komma upp domaren valde att bryta matchen i slutet av första ronden.

Klitsjko reagerade genom att skälla på Solis då han inte verkade anse att Solis hade givit sitt allt, utan att han givit upp.

– Slaget var hårt men inte tillräckligt hårt för att avsluta matchen. Jag är ledsen för boxningspublikens skull att det inte blev en längre match. Jag har mitt bälte kvar. Det är det viktiga. Min dröm är att alla stora VM-bälten ska vara i familjen Klitjkos ägo och så blir det snart, sa Klitsjko efter matchen.

Allvarlig skada

Efter matchen framkom det att det var Solis knä som hade givit upp och att kubanen hade skadat sig rejält. Solis hade med andra ord inte något val än att ge sig.

Efteråt röntgades Solis högra knä och det konstaterades allvarliga skador på ligament och ena menisken skriver Yahoo! Sports.

Detta blev Solis första förlust i proffskarriären medan Klitsjko förbättrade sin meritlista till 42-2 med 39 knockouts.

Se matchen nedan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.