Måndag 19 Apr
Stockholm

Engberg har många år kvar

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

INTERVJU: Kampsport24 intervjuar Joakim Engberg efter hans match på Vision Fighting Championship 2 i Karlstad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bildextra

Missa inte bildspecialen från Vision Fighting Championship 2.

Joakim Engberg har både sett och bidragit till kampsportens framfart och framgång i Sverige under lång tid.

Utöver sitt egna aktiva deltagande har han grundat GBG MMA och bidragit till att de är en av sveriges bästa MMA-klubbar.

Engberg gick match på Vision Fighting Championship 2 i Karlstad i helgen mot danske David Rosmon och efter tre hårda ronder tog han hem segern via enhälligt domslut.

Efter matchen passade Kampsport24 på att växla några ord med Engberg.

Engberg i backspegeln

Engberg började sin kampsportskarriär på den tiden då MMA inte ens existerade som sport som den gör idag.

- Jag gick min första match här i Karlstad faktiskt för fjorton eller femton år sedan. Då var det thaiboxning. Från 1997 blev det också shootfighting-matcher som gällde och jag har gått en trettio matcher. Jag har även tävlat i boxning, submission wrestling och då även MMA.

Förberedelserna

- Jag har nog aldrig mått så bra fram till en match som jag gjorde nu. Jag kände att det skulle bli riktigt roligt. Jag har insett att det jag gör är tidsbegränsat och jag har bestämt mig för att njuta av varje sekund. För är det jag gör, vad jag lever för och vad jag dör för.

Vad var annorlunda inför denna match i jämförelse med den förra mot Richie Whitson där det inte gick lika bra?

- Inför förra matchen hade jag inte fightats på ett år och denna gången har det bara gått fyra månader. Det är en stor skillnad för erfarenhet är en färskvara. Jag har dessutom haft det mycket stabilare på det privata planet och jag går i en högre viktklass vilket innebär att jag kan äta och sova bättre hela vägen till match. Tror inte det är bra att gå på kaloriunderskott och träna stenhårt. Det säger sig självt att det inte är de bästa förutsättningarna att prestera.

Matchen

- Själva matchen var tuff. Jag skadade nacken och efter trettio sekunder så kände jag inte min vänsterarm. Så när jag greppade tag i nåt i klinchen var jag inte säker på om det var armen eller ringrepet så var tvungen att kolla så att det var armen. Det påverkade mig lite psykiskt i början. Men jag slog bort det och lyckades genomföra men jag är inte riktigt nöjd ändå, jag kunde gjort bättre ifrån mig.

På vilket sätt kunde du gjort en bättre insats?

- Jag lät det det här men nacken och armen påverka mig så att jag hamnade i en negativ spiral. För en match är lika mycket mentalt som det är fysiskt. För mig ska man inte heller förlora den mentala kampen.

Domarna gav dig alla ronder i matchen, vad säger du om det?

- Nej, tredje ronden vann jag väl inte? Men jag lät det gå eftersom det inte spelade någon roll eftersom jag hade vunnit de första två i mitt tycke.

Engberg vill ha ny match inom kort

Är du skadefri efter matchen?

- Det enda jag vet är att smalbenet kommer göra riktigt ont om några timmar för han sparkade riktigt hårt. Jag blockade allting men det när ben mot ben smäller så kommer det göra ont.

Dansken måttade även några sparkar mot huvudet som det såg ut som att du skyddade?

- Jo, de satt bra. Men han var lite för ivrig med att försöka avsluta och då syns det så väl. Då var det inga problem för mig att hänga med i vad som skulle hända.

Var och mot vem ser vi dig gå match?

- Jag börjar leta match nu direkt. Jag kan tänka mig vilken match som helst under de rätta förutsättningarna. Som sagt, jag vill bara fightas och njuta av den tid jag har kvar i sporten.

Hur lång tid har du kvar?

- Svårt att säga. Det beror på vad man går för matcher. Jag kör på tills det inte går längre. Jag har många år kvar. Jag kanske får lägga om min stil lite bara.

Hälsningar

- Jag vill tacka alla som är här och stöttar mig och ett särskilt tack till min flickvän Hanni som verkligen stöttat mig hela vägen. Även ett tack till mina sponsorer Aloe Vera Drycken, Kenka och Dirty Skateboards.

Kommentera
Kopiera länk
Dela