Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Keso på "Unbreakable"

thezonefc.com

Sport | 25/03/2011 23:11

Intervju med Christopher ”Keso” Wassberg som gör sitt fjärde framträdande på The Zone FCs MMA-gala "Unbreakable".

The Zone FC håller sin nionde MMA-gala den 7 maj på Lisebergshallen i Göteborg och Christopher ”Keso” Wassberg tillhör den första skaran som är klara för galan.

"Keso", ett smeknamn Wassberg fick under gymnasietiden, berättar för Kampsport24 att han endast ägnat sig åt MMA i tre och ett halvt år och att han innan dess sysslade med något helt annat.

- Jag har alltid varit aktiv av mig. Alltid velat testa nya grejer, testa mig själv och tänja på gränserna liksom. Till slut hittade jag truppgymnastik. Det föll jag för pladask och jag hade nog fortsatt träna inom gymnastiken om jag inte hade skadat mig så mycket som jag gjorde.

- Till slut fick jag nog och ville hoppa på någonting nytt. Jag ville boxas och sparkas som jag gjorde i karaten men jag ville även brottas. Då var MMA ett givet val och Gladius blev klubben som jag sökte mig till då jag hade några vänner där och jag hade även följt Hamid "Akira" Corassanis träningsresa till Brasilien som jag blev väldigt fascinerad av.

Wassberg som till vardags är egen företagare väljer att anpassa delar av sitt liv efter sporten.

- Jag jobbar som elektriker och har eget företag. Det tillåter mig att lägga ett schema som jag kan jobba efter när det drar ihop sig mot match. Jag har precis börjat trappa ner min arbetstid och jobbar nu bara tre dagar i veckan för att förbereda mig inför match.

Tiden innan match lägger Wassberg fokus på att slipa på sina styrkor och förbättra sina svagheter som fighter.

- Jag måste nog kalla mig själv ganska "allround" fast med en viss fördel på marken. Vi har ju både August Wallén och Marcelo Yogui på klubben som utvecklar ens game otroligt bra. Förutom att jag är atletisk så har jag väldigt lätt att lära mig och jag utvecklas i ganska snabb takt.

- En av mina svagare sidor är att jag lätt blir för blodtörstig och tappar min gameplan. För att vinna matcher mot svårare och svårare motstånd så måste jag ha mer is i magen. Jag vill gärna bjuda på en show men ger ändå alltid allt för att vinna.

Wassberg har gjort alla sina tre professionella MMA-matcher på The Zone FC och på "Unbreakable" är det dags igen inför hemmapubliken mot ännu okänt motstånd.