Östlings chans till revansch

- 29/03/2011, 22:16 -

thezonefc.com

Intervju med Jens Östling som är klar för The Zone FC 9 - "Unbreakable" den 7 maj i Lisebergshallen i Göteborg.

The Zone FC 8 ställde Jens "White Trash" Östling upp på match mot Tim Waage i fel viktklass och med endast 48 timmars varsel.

Matchen slutade med en förlust för Östling men den tid han var i buren gav han allt till publikens förtjusning.

Östling är nu klar för nionde upplagan av The Zone FC och denna gång kommer resultatet att bli annorlunda om man får tro honom själv.

- Jag tror att det blir en vinst, säger Östling till Kampsport24.

Som en del av en ny generation av kampsporstutövare har Östling inte någon bakgrund inom någon annan kampsportsgren.

- Jag har tränat friidrott tidigare, sprang mest 800 meter. Spelade även lite fotboll. Men jag började träna för August Wallén redan våren 2000.

- Mina styrkor som fighter är min teknik och mitt lugn. Det jag behöver jobba på är väl främst att träna mer kontinuerligt.

Östling vet redan vem hans motståndare kommer att vara men träningen kommer anpassas till Östlings behov snarare än till motståndaren.

- Jag gör ingen special träning, utan snarare så försöker jag att få till en hållbar träningsplan. Jag brukar ofta skena iväg med ambitionerna och skada mig istället. Jag kommer att försöka skynda långsamt.

Med tanke på att Östling under sin professionella MMA-karriär aldrig kommit ur första ronden kan publiken i Lisebergshallen förvänta sig hög fart och intensitet från Östling då han inte längre kommer hålla tillbaka.