- Foto: Eric Jamison

Silva erkänner fusk

Thiago Silva medger att han lämnat ett falskt urinprov efter sin senaste match


Efter UFC 125 och segern mot Brandon Vera fastnade Thiago Silva i en dopingkontroll då hans urinprov inte stämde överens.

Den atletiska kommissionen i Nevada gick nyligen ut med ett uttalande då man sa att Silvas båda urinprov inte stämde överens med mänskligt urin.

Därför erkänner Silva att han begått ett regelbrott.

– Vi tar beslut varje dag. En del är bra och andra är dåliga. Du kan antingen göra situationen värre genom att försöka dölja det och ljuga, eller så sticker du huvudet i sanden. Man kan också komma med uppriktiga förklaringar, ta konsekvenserna och be om ursäkt. Jag väljer det sista, säger Silva till MMAJunkie.

Med det medger Silva att han tagit prestationshöjande preparat inför matchen med Vera och sen försökt dölja det i dopingkontrollen.

– Jag skadade ryggen igen 45 dagar före matchen. Eftersom jag inte hade gått match på ett år bestämde jag mig för att inte dra mig ur. Jag bestämde mig också för att det enda sättet att kunna genomföra matchen var att få injektioner med förbjudna ämnen i min skadade rygg, säger han.

Den sjunde april ska Silvas fall tas upp av kommissionen. Troligen blir domen ett års avstängning, böter samt att matchen slutgiltligen döms som en "no contest".

/
MMA
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.