Lördag 19 Jun
Stockholm

En första landslagstrupp tar form

Deltagarna till den första landslagssamlingen i brasiliansk jujusu som genomförs i maj är nu klara.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Landslaget

Landslagsgruppen består av de svenska mästarna från 2010. I de klasser där inga medaljer delades ut har platserna delats ut baserat på inkomna ansökningar.

VM går 2-5 juni i Los Angeles. Den trupp som tas ut kommer att sponsras med 5000 kronor per person.

Hela uttagningen till landslagslägret i Stockholm finns här.

Den sjätte till åttonde maj arrangeras ett första läger för det blivande landslaget i brasiliansk jujutsu.

Lägret hålls i Nacka utanför Stockholm och kommer att ledas av den nyligen utnämnde landslagstränaren Ricard Carneborn.

Landslagsgruppen består först och främst av de svenska mästarna och tio svenska mästare är redan klara för VM i juni.

Men i de klasserna där inga medaljer delades ut har utövare fått söka platserna. De som slutgiltligen får platsen utses på lägret i maj.

"Ett steg i rätt riktning"

Bland de uttagna finns brunbältet Mikael Marffy i klassen under 100 kilo. Han har ett förflutet som mångårig landslagsman i judo och ser positivt på utvecklingen.

– Jag tycker det är mycket bra och ett steg i rätt riktning för svensk BJJ, säger han till Kampsport24.

I damernas klass under 53,5 kilo för damer fanns det inte tillräckligt med deltagare på SM. Därför har två utövare kallats för att göra upp om landslagsplatsen och en av dem är Nyheter24-bloggaren Anny Hammarsten.

– Jag har aldrig åkt iväg och tävlat på internationella tävlingar i brasiliansk jujutsu. Jag har tyckt att det varit för mycket pengar att lägga på tävlingar när man inte har så högt bälte. Men nu när man har lilla vill jag gärna känna på hur de stora tävlingarna fungerar. Jag skulle bli oerhört stolt om jag kom med, säger hon om möjligheten att komma med i en första landslagstrupp.

Cheng missar

En av de uttagna som däremot missar lägret är MMA-proffset Victor Cheng. Han vann SM förra året utan att egentligen satsa särskilt mycket på tävlingar med dräkt. Men den sjunde maj går han MMA-match på The Zone FC 9 i Göteborg.

– Jag pratade med Ricard som är coach och han tyckte det va ett giltigt skäl till att vara borta. Sedan jag var en liten grabb har jag velat representera Sverige i ett landslagssammanhang och jag ser det som en mycket stor ära och ansvar, säger han.

Till VM hoppas Cheng dock åka, om han kan hitta sponsorer vill säga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela