Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holländsk veteran tar över landslaget

1 av 1

ju-jutsu.budo.se

Sport | 07/04/2011 19:36

Den flerfaldige världsmästaren Rob Haans blir tränare för det svenska landslaget i ju-jutsu.

Svenska jujutsufederationen har i dagarna presenterat vem som tar över landslaget efter att Martin Ingholt kliver åt sidan efter höstens VM.

Det är inte vem som helst man utsett utan en internationell stjärna i form av den trefaldige världsmästaren Rob Haans från Holland.

– Det är en stor utmaning, men positiv, att få lära känna nya människor och utveckla samt förbereda dem individuellt såväl som lagmässigt inför mästerskap så att de når sina mål, säger Haans om uppdraget till Svenska jujutsufederationen.

Så sent som förra året vann Haans VM och han har även erfarenhet från uppdrag som landslagscoach i det danska och holländska landslaget.

– Jag kommer att fokusera på en team spirit och samtidigt skapa en gynnsam miljö för individuell utveckling. Jag kommer att göra personliga träningsprogram för varje fighter för att möta deras individuella potential, säger han om sina planer för landslaget.

36-åringen Haans bor i Malmö och tar över efter Ingholt som tränat landslaget i sju år.

Se höjdpunkter från Haans karriär nedan.