Diaz slog ut Daley

Den efterlängtade titelmatchen mellan Nick Diaz och Paul Daley startade i ett ursinnigt tempo och tog slut redan i den första ronden.


Hela resultatet

Galans fullständiga resultat finns hos MMABloggen.

Nick Diaz (25-7) är fortfarande mästare i Strikeforce efter nattens gala i San Diego.

Men hans självsäkra stil höll på att kosta honom segern då en vänsterkrok från Paul Daley (27-10-2) slog honom till marken mot slutet av den första ronden.

Men Diaz klarade sig ur situationen och gav direkt tillbaka med en kombination som pressade Daley mot buren. I nästa läge ramlar en ostadig Daley omkull och Diaz kastar sig över för att avsluta matchen med slag.

Med endast tre sekunder av ronden bröt domaren John McCarthy och Diaz behöll bältet i weltervikt.

Efteråt har röster höjts om att domaren borde ha låtit Daley klara sig till rondvilan.

Melendez glänste

I galans andra titelmatch stod Gilbert Melendez (19-2) för en dominant prestation då han tidigt slog ner utmanaren Tatsuya Kawajiri (27-7-2).

Japanen klarade sig den gången Melendez släppte inte greppet och kunde vinna genom armbågar på marken ett par minuter in i den första ronden.

Kostsamt regelbrott

Matchen mellan Gegard Mousasi (30-3-2) och Keith Jardine (17-9-2) slutade i ett antiklimax. Matchen igenom utklassade Mousasi sin motståndare stående och var nära att avsluta flera gånger. Men Mousasi hade svårt att stå emot Jardines nedtagningar.

Det tillsammans med det poängavdrag Mousasi råkade ut för i rond ett till följd av en otillåten spark på marken gjorde att två av domarna hade matchen som lika efter tre ronder.

Nu spekuleras det i om att de båda ska mötas igen i sommar.

Aoki vann enkelt

Den meriterade grapplern Shinya Aoki (27-5) hade inga problem med Lyle Beerbohm (15-2) utan kunde enkelt ta ner amerikanen och sen vinna genom en smärtsam neck crank efter drygt en minut.

Se höjdpunkterna från galan nedan.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.