Lördag 13 Aug
Stockholm

Diaz slog ut Daley

Den efterlängtade titelmatchen mellan Nick Diaz och Paul Daley startade i ett ursinnigt tempo och tog slut redan i den första ronden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hela resultatet

Galans fullständiga resultat finns hos MMABloggen.

Nick Diaz (25-7) är fortfarande mästare i Strikeforce efter nattens gala i San Diego.

Men hans självsäkra stil höll på att kosta honom segern då en vänsterkrok från Paul Daley (27-10-2) slog honom till marken mot slutet av den första ronden.

Men Diaz klarade sig ur situationen och gav direkt tillbaka med en kombination som pressade Daley mot buren. I nästa läge ramlar en ostadig Daley omkull och Diaz kastar sig över för att avsluta matchen med slag.

Med endast tre sekunder av ronden bröt domaren John McCarthy och Diaz behöll bältet i weltervikt.

Efteråt har röster höjts om att domaren borde ha låtit Daley klara sig till rondvilan.

Melendez glänste

I galans andra titelmatch stod Gilbert Melendez (19-2) för en dominant prestation då han tidigt slog ner utmanaren Tatsuya Kawajiri (27-7-2).

Japanen klarade sig den gången Melendez släppte inte greppet och kunde vinna genom armbågar på marken ett par minuter in i den första ronden.

Kostsamt regelbrott

Matchen mellan Gegard Mousasi (30-3-2) och Keith Jardine (17-9-2) slutade i ett antiklimax. Matchen igenom utklassade Mousasi sin motståndare stående och var nära att avsluta flera gånger. Men Mousasi hade svårt att stå emot Jardines nedtagningar.

Det tillsammans med det poängavdrag Mousasi råkade ut för i rond ett till följd av en otillåten spark på marken gjorde att två av domarna hade matchen som lika efter tre ronder.

Nu spekuleras det i om att de båda ska mötas igen i sommar.

Aoki vann enkelt

Den meriterade grapplern Shinya Aoki (27-5) hade inga problem med Lyle Beerbohm (15-2) utan kunde enkelt ta ner amerikanen och sen vinna genom en smärtsam neck crank efter drygt en minut.

Se höjdpunkterna från galan nedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.