Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pionjären vill avsluta i UFC

1 av 1

roycegracie.tv

Sport | 13/04/2011 15:48

Royce Gracie vann UFC 1 år 1993. I augusti hoppas han vara tillbaka i UFC och då på hemmaplan i Brasilien.

Trots att han inte gått match på nästan fyra och i sin senaste match i UFC blev utklassad, siktar Royce Gracie på (14-2-3) på att gå en sista match där allt började.

När UFC besöker Rio de Janeiro i augusti har Gracie ryktats vara en kandidat för att gå match och i en nygjord intervju säger 44-åringen att förhandlingar pågår.

– Det vore en perfekt plats att gå min sista match på. Jag har aldrig gått match i Rio de Janeiro och kunde inte vara mer exalterad. Vi förhandlar om avtalet men borde ha det klart inom två veckor, säger Gracie i en intervju översatt av Bloodyelbow.

Trots att ingenting är klart i nuläget verkar Gracie vara redo.

– Min vikt är densamma som den var för 20 år sedan. Jag tränar fortfarande. Jag följer en strikt diet, dricker inte, festar inte eller går på karneval, inget sådant. Jag är redo att fightas, säger han.

Vann första turneringen

Gracie blev historisk då han tog hem turneringen på UFC 1 år 1993. Motståndarna hade inget svar på de submissions den ofta betydligt lättare Gracie hela tiden sökte.

Brasiliansk jujutsu var då okänt för de flesta och tillsammans med sin familj blev Gracie en ikon i UFC.

Han vann även UFC 2 och UFC 4 samt vann elva raka matcher som namn som Dan Severn och Ken Shamrock.

Efter en tid i PRIDE återvände Gracie till UFC år 2006 för att möta Matt Hughes i en supermatch.

Där fick han se sig besegrad och sedan dess har han bara gått en match. Där besegrade han Kazushi Sakuraba men testade positivt för anabola steroider efter matchen.

UFC "Rio" går den 27 augusti. Inga matcher är ännu presenterade men Anderson Silva förväntas försvara sitt bälte mot Yushin Okami på galan.

Se höjdpunkter från hans karriär.