Världens bästa hyllar Jeng

Stavhoppsstjärnan Steve Hooker tror på Alhaji Jeng i onsdagens GE-gala.


Steve Hooker har tagit världen med storm. Innan Peking-OS var det inte många som visste vem australiensaren var, men i dag, ett halvår senare, är det inte många sportintresserade som inte har koll på det blonda, långlockiga yrvädret. Hooker noterade 6,06 meter på en tävling i Boston vilket är den näst högsta höjden någonsin efter Sergej Bubka. Därefter har han flera gånger försökt nå upp till legendarens inomhusvärldsrekord på 6,15.

Nu befinner sig stavhoppsstjärnan i Stockholm för att delta i onsdagens GE-gala i Globen. Några superhöjder får vi dock inte se denna gång.

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag är ärligt talat rätt trött på att prata om det. Men jag får väl skylla mig själv som envisas med att försöka slå det hela tiden, säger Hooker till europsort.se.

Mot sig har guldmedaljören från OS bland annat svenske Alhaji Jeng. Och Hooker tror på en hård kamp trots differensen mellan de båda på 26 centimeter i inomhusnoteringarna.

– Alhaji såg fantastisk ut senast i Donetsk, säger australiensaren och fortsätter:

– Det känns som om han börjar få ordning på sakerna han haft problem med tidigare. Det kommer att bli en riktigt hård tävling på onsdag.

Ödmjuk är han, Hooker. Nu har alla svenskar chansen att se honom live i Globen. Kanske bjuds vi på ett världsrekord, trots att han själv inte tror på det. Men rekord sker ju oftast när man som minst anar det.

Steve Hooker i intervju, eller är det Will Ferrell och John C. Reilly?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.