Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens bästa hyllar Jeng

Sport | 17/02/2009 19:40

Stavhoppsstjärnan Steve Hooker tror på Alhaji Jeng i onsdagens GE-gala.

Steve Hooker har tagit världen med storm. Innan Peking-OS var det inte många som visste vem australiensaren var, men i dag, ett halvår senare, är det inte många sportintresserade som inte har koll på det blonda, långlockiga yrvädret. Hooker noterade 6,06 meter på en tävling i Boston vilket är den näst högsta höjden någonsin efter Sergej Bubka. Därefter har han flera gånger försökt nå upp till legendarens inomhusvärldsrekord på 6,15.

Nu befinner sig stavhoppsstjärnan i Stockholm för att delta i onsdagens GE-gala i Globen. Några superhöjder får vi dock inte se denna gång.

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag är ärligt talat rätt trött på att prata om det. Men jag får väl skylla mig själv som envisas med att försöka slå det hela tiden, säger Hooker till europsort.se.

Mot sig har guldmedaljören från OS bland annat svenske Alhaji Jeng. Och Hooker tror på en hård kamp trots differensen mellan de båda på 26 centimeter i inomhusnoteringarna.

– Alhaji såg fantastisk ut senast i Donetsk, säger australiensaren och fortsätter:

– Det känns som om han börjar få ordning på sakerna han haft problem med tidigare. Det kommer att bli en riktigt hård tävling på onsdag.

Ödmjuk är han, Hooker. Nu har alla svenskar chansen att se honom live i Globen. Kanske bjuds vi på ett världsrekord, trots att han själv inte tror på det. Men rekord sker ju oftast när man som minst anar det.

Steve Hooker i intervju, eller är det Will Ferrell och John C. Reilly?

Skrivet av: