Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Laurén tränar med konkurrenten

- 27/04/2011, 07:23 -
1 av 2

Heiko Junge

2 av 2

Gero Breoler/Scanpix

I oktober blev Mikaela Laurén utslagen av Cecilia Braekhus. Nu hjälper hon norskan att förbereda sig inför nästa titelmatch.

Många skulle ha tvekat inför att träna med någon man just förlorat mot.

Men Mikaela Laurén (8-1) antog utmaningen och befinner sig just nu i Berlin för att hjälpa stjärnan Cecilia Braekhus (17-0) att förbereda sig inför nästa veckas titelförsvar mot Chevelle Hallback.

Matchen går i Köpenhamn den sjunde maj och för den sista finslipningen har Laurén handplockats. Hon kommer att vara på plats i Tyskland under en vecka och har redan gjort sitt första träningspass.

"Idag blev det varje fall sex ronder sparring och det var sjukt roligt att få köra sparring med en så duktig och snabb tjej som Cecilia. Otroligt givande och jag ser redan fram mot morgondagens sparring", skriver Laurén i sin blogg.

Laurén vann nyligen över Rachel Clark i Valencia och skriver att det enda problemet under sparringen är en öm näsa från matchen.

I deras möte i oktober vann Braekhus enkelt via knockout i rond sju men ser ändå fram emot sparringen.

– Det blir bra sparring. Även om hon inte imponerade då vi boxades mot varandra i oktober så är hon väldigt hängiven och har en enorm vilja. Det blir väldigt bra, säger hon till VG.

Nästa match för Laurén väntas gå i Örebro den 28 maj mot en ännu inte presenterad motståndare.