Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nilsson redo för Genevé

- 29/04/2011, 05:19
1 av 2

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

2 av 2

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

På lördag ställs Mats Nilsson mot Niko Sokolis i organisationen Strenght & Honor. Planen för matchen är enkel.

Helsingborgaren Mats Nilsson (6-1) går årets andra match på lördag i Genevé. För motståndet står greken Niko Sokolis (14-1-1) som har sin bakgrund i thaiboxning.

I sin senaste match mötte Nilsson en stark grappler och fick bra utdelning stående, mot Sokolis tänker han inte försöka göra samma sak.

– Att ta det till horisontalläge så snabbt som möjligt och göra en underhållande match av det där låter mer attraktivt med tanke på hans bevisade färdigheter i thaiboxning, säger han till Kampsport24.

Nilsson beskriver sin motståndare som väldigt stark stående och med submissions på marken men säger att Sokolis är svagare i brottningen. Något han tänker uttnyttja.

I dag flyger Nilsson ner till Schweiz för att väga in inför galan och alla förberedelser är gjorda. Nu ska bara vikten klaras.

– Sista träningen har gått utmärkt. Bara löst och ledigt. Lite lätt brottning, slå lite plattor och jobba på lite specifika scenarion vi tror kan uppstå på lördag, säger han.

Sagt upp sig

Något som är nytt inför Nilssons match är att han sagt upp sig från sitt arbete för att kunna satsa helt på idrotten.

– Det gick inte längre att balansera ett krävande heltidsarbete med en elitidrottskarriär. Jag följde hjärtat och valde idrotten. Jag kommer att behöva knega ihop pengar ändå men tanken är att jobba mindre, säger han.

Borta i en vecka

Galan i Genevé heter Strength & Honor 4 och Nilssons match är en del av en turnering med fyra mellanviktare. Helgens vinnare möts sedan i en final senare i år.

I galans huvudmatch ställs amerikanen Jeff Monson (41-11) mot Maro Perak (20-2-1).

Efter galan ska Nilsson som även är regerande världsmästare i submisison wrestling stanna kvar i landet.

– Veckan kommer att tillbringas i Vevey på internationella brottningsförbundets högkvarter. Anne Pelleaud som är organisatör för de icke-olympiska stilarna inom FILA har satt ihop ett program för oss, säger Nilsson.

Veckan avsutas sedan med att Nilsson tävlar på en Grand Prix i submission wrestling i Martigny nästa lördag.

Nästa artikel
Vinnarna utsedda