1 av 5
- Foto: Nathan Denette
2 av 5
- Foto: Chris Young
3 av 5
- Foto: Chris Young
4 av 5
- Foto: Chris Young
5 av 5
- Foto: Chris Young

St. Pierre vann utan att imponera

Georges St. Pierre hindrades av en ögonskada och fick lite till domarna i titelmatchen mot Jake Shields. Även Jose Aldo fick en oväntat tuff resa mot Mark Hominick.


Hela resultatet

Det fullständiga resultatet samt alla bonusar finns hos MMABloggen.

Efter fem ronder av en mestadels stående match gav domarna mästaren Georges St. Pierre (22-2) segern med siffrorna 50-45, 48-47 och 48-47.

Under matchen kunde utmanaren Jake Shields (26-5-1) inte ta ner mästaren men han blev långt ifrån utklassad stående. En av anledningarna är den ögonskada som St. Pierre drabbades av.

– Jag tror det var i den andra ronden. I början kunde jag se men nu kan jag inte se med mitt vänstra öga, jag ser bara något suddigt, det är väldigt illa, sa en besviken St. Pierre efter matchen.

Matchen var 29-åringen St. Pierres sjätte raka titelförsvar. Men fem av dessa matcher har gått tiden ut.

St. Pierre var också märkbart besviken över att inte ha kunnat avsluta matchen när han hade tillfälle men säger att Shields var bättre stående än han räknat med.

Frågan alla ställer sig nu är om St. Pierre väljer att gå upp i mellanvikt för att få till en supermatch mot Anderson Silva. Men än så länge har mästaren inte tagit något beslut.

– Vi får se. Jag gick just en match. Jag har inte tänkt på det ännu. Att gå upp en viktklass är ett stort beslut. Kanske finns det andra sätt att få till den matchen, sa han direkt efter segern.

Aldo kunde inte avsluta

I den första ronden utklassade 22-åringen Jose Aldo (19-1) utmanaren Mark Hominick (20-9) med tunga sparkar och nedtagningar.

Aldo fortsatte på samma sätt i rond två, tre och fyra genom att både slå ner och använda explosiva nedtagningar. Den unge mästaren började dock tröttna efter hand och en blodig Hominick vägrade vika ner sig.

I den femte ronden fick också Hominick själv en nedtagning och överröste den utmattade Aldo med slag. Men det var för sent.

Efter full tid skrevs segersiffrorna till solklara 50-43, 48-46 och 49-46.

I nästa titelförsvar kan det bli den obesegrade Chad Mendes som utmanare

Galans knockout

Det var ingen tvekan om att Lyoto Machidas (17-2) avslutning mot Randy Couture skulle belönas som galans bästa.

I den andra ronden bjöd Machida nämligen på en rak hoppspark i klassisk karatestil som träffade Couture rakt på hakan och fick veteranen att falla i golvet medvetslös.

Machida kastade sig in för att avsluta men domaren beslöt direkt att bryta matchen.

Efter segern var Machida överlycklig och tackade för att han fått möta en legend som Couture.

Machida blir också den sista som fick chansen att möta veteranen då 47-åringen efteråt berättade att han lägger av.

– Ni kommer inte att se mig igen. Det är är slutet. Jag har har tänkt på det här beslutet ett tag och det här är en match jag velat ha länge. Det kändes som att jag stod stilla där ute. Han är en fantastisk atlet, sa Couture.

Resultatet

Georges St-Pierre besegrade Jake Shields via domslut

Jose Aldo besegrade Mark Hominick via domslut

Lyoto Machida besegrade Randy Couture via KO  i rond 2

Vladimir Matyushenko besegrade Jason Brilz via KO i rond 1

Ben Henderson besegrade Mark Bocek via domslut

/
/
/
/
/
MMA
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!