Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snabb vinst för Nilsson

1 av 1

twitter.com/matsnilssonmma

Sport | 01/05/2011 23:03

En dryg minut var allt som behövdes för att Mats Nilsson skulle vinna matchen i Genevé.

Mats Nilsson (7-1) lät inte greken Niko Sokolis (14-2-1) visa mycket av sin kapacitet under Strenght & Honor 4 i Genevé under lördagskvällen.

En dryg minut in i matchen kunde Nilsson nämligen låsa ut Sokolis med hjälp av en triangel.

– Jag fick tag i honom och kunde efter lite besvär lyfta upp, bära iväg och kasta ner med besked. Jag fick höra i dag att jag lyckats knäcka spånskivan under mattan med det höga kastet, säger Nilsson om matchinledningen till Kampsport24.

Nilsson var sedan snabb med att avsluta efter att först ha fått mount på marken.

– Jag kastades bort men lyckades fånga honom i en triangel. Sen var det bara att pressa och pressa tills klappen kom, säger han.

Med segern har nu Nilsson kvalificerat sig för en titelmatch i september. Men han hoppas gå match redan nu i maj då kroppen inte tog särskilt mycket stryk i helgen.

– Jag har en rejäl lårkaka efter ett spetsigt knä i clinch. En svullen knoge också men i övrigt är jag helt okej, säger han.

Nu väntar några dagars studiebesök på det internationella brottningsförbundets högkvarter. Men redan på lördag är det tävling som gäller, då i submission wrestling. Även då är det seger som gäller.

– Jag tävlar för att vinna. Jag ska tillåta mig själv att slappna av någon dag till, sedan  börjar jag fokusera, säger han.

I galans huvudmatch vann amerikanen Jeff Monson (41-11) över Maro Perak (20-2-1) på domslut.