Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kakai väljer väg

- 03/05/2011, 23:49 -
1 av 4

Patrick Jenkinson

2 av 4

Patrick Jenkinson

3 av 4

Patrick Jenkinson

4 av 4

Patrick Jenkinson

Intervju med Sirwan Kakai efter hans vinst på Superior Challenge 7 i helgen.

2006 gick en ung Sirwan Kakai match som amatör på kampsportsgalan Lord of the Rings II på Folkets Hus i Gävle.

Kampsportsprofilen Musse Hasselvall var konferencier på galan och skämtade om att Kakai skulle i och med vinsten vara känd på stan. Men han skämtade inte när han sa att Kakai skulle ha en lysande karriär som kampsportare.

2008 debuterade Kakai som MMA-proffs vilket resulterade i hans till dags datum enda förlust. För under helgens match på Superior Challenge 7 mot James Doolan segrade Kakai via strypning i andra ronden.

- Jag fick lite stryk i början men jag visste att jag var mer "all round" och att jag skulle kunna ta matchen dit jag ville. En gång i tiden var jag bra på att skjuta för nedtagning men känner att jag tappat det lite eftersom jag ägnat mig mycket åt att bli bättre stående. Jag utvecklas hela tiiden som fighter men jag har inte riktigt hittat min egen stil och jag har fortfarande mycket att lära. Men denna match vann jag tack vare att jag var mer "all round", sa Kakai direkt efter matchen till Kampsport24.

Gävle blev för litet för Kakai och hans MMA-ambitioner och därför kallar han i dagsläget GBG MMA sitt hem. Kakai har även tränat i både Holland och USA för att utvecklas som fighter.

- Sedan jag börjat träna på American Top Team med fighters som är i UFC så vet jag att jag kan köra jämnt med dem. Ibland vinner jag och ibland förlorar jag på träningarna. Men jag vill att det ska vara så att jag vinner varje gång. När jag sparras mot Brad Pickett så vinner han i princip alltid, det är sällan jag lyckas mot honom, berättar Kakai.

Kakai har en tydlig bild av vad han måste göra på för att utvecklas.

- Jag måste börja tänka MMA. Kan inte bara träna thaiboxning utan måste också ta ner matchen till backen och ha annan "stance". Men jag kommer åka tillbaka dit och sen får jag se vad jag utvecklas till för fighter. Jag ändras hela tiden och det är också därför jag utvecklas. Jag vill vara tekniskt bättre och det får ta ett tag. Att jobba på de små sakerna på rätt ställe, att få hjälp av fighters som Brad och ha en mentor som Assan Njie kommer göra så att jag utvecklas på rätt sätt. Då kommer jag veta hur jag ska göra.

Det finns många vägar att nå framgång i sporten och det verkar som att 21-årige Kakai ännu inte bestämt sig fullt ut vilken väg han ska välja.

- Saken är den att jag kan komma väldigt fort fram om jag vill, jag skulle kunna vara i UFC om ett år. Vissa säger att det skulle vara bra för mig, att det skulle bygga upp mig och att jag skulle få mer betalt. Att gå två matcher om året och träna där emellan låter lockande. Samtidigt så är jag fortfarande ung och jag skulle vilja ha 25 matcher innan jag går till UFC, det skulle vara en dröm. Då skulle de veta vad jag gick för och och det skulle ge mig helt andra förutsättningar, menar Kakai.

Men den närmaste tiden kommer att ägnas åt vila och att läka.

- Jag har säkert brutit näsan i denna match. Läkaren kollade till mig under matchen och jag blev irriterad. Men när han frågade mig om han skulle stoppa matchen så tog jag det lugnt. Jag hade en match inbokad om tre veckor men jag tror det är bäst att vila istället, avslutar Kakai intervjun med.